Ένα ακόμη παράδειγμα νοοτροπίας των εργοδοτών


Διευθύντρια λοιπόν, χωρίς να ξέρει να κάνει μία διαίρεση κλάσματος ή χωρίς ξέρει να βγάζει ένα ποσοστό (συγγνώμη αλλά αυτό το 300% και ο μηδενικός παρονομαστής -ούτε με lim δεν είναι 300%- είναι έγκλημα κατά των Μαθηματικών!).
Αγαπητή κα διευθύντρια λοιπόν, που προφανώς η θέση της διευθύντριας σας έχει μετατρέψει σε ένα νεοφιλελεύθερο πράγμα που δεν υπολογίζει τους ανθρώπους, συμφωνώ στο ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι χαμογελαστοί. Όχι επειδή το λες εσύ, αλλά επειδή όλοι μα όλοι οι άνθρωποι του κόσμου πρέπει να είναι ευγενικοί. Μπορείς να συστήσεις στους εργαζόμενους να χαμογελούν ως μία υποχρέωση του κάθε ανθρώπου προς τον άλλο. Είναι υποχρέωση του ανθρώπινου είδους, όχι μόνο των εργαζομένων.
Η αμοιβή των 300 ευρώ δεν είναι λόγος να γελάς. Προφανώς και η εταιρεία στην οποία εργάζεσαι σου παρέχει έναν υψηλό μισθό και δεν σε ενδιαφέρει κανένας άλλος εκτός από τον εαυτό σου, ωστόσο αν ο μισθός σου διαμορφωνόταν στα 300 ευρώ δεν νομίζω να ήσουν και πολύ ευχαριστημένη…
Είσαι απλά ένα παράδειγμα ανθρώπου προς αποφυγή, μίας καριερίστριας που απλά κοιτάζει τον εαυτό της. Και, δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί σαν εσένα στον κόσμο, ακόμη περισσότεροι στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Πιο πολύ σε λυπάμαι παρά είμαι τσαντισμένος με το σημείωμά σου…

Η ανακοίνωση:

«Καλησπέρα σας,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας του διευθυντή της εταιρείας μας, θα σας αναφέρω κάποιους λόγους για να χαμογελάτε για όσους δυσκολεύονται να το κάνουν.

Επειδή έχετε δουλειά

Επειδή πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο).

Επειδή εργάζεστε σε μία εταιρεία που σέβεται και ακούει τα προβλήματά σας.

Επειδή η εταιρεία επένδυσε χρήματα για να συνεχίζετε να εργάζεστε.

Επειδή πληρώνεστε για αυτό

Επειδή οι πελάτες του καταστήματος σας πληρώνουν, και πρέπει να τους ευχαριστείτε για αυτό με ένα χαμόγελο.

Γιατί θα έχουμε τόσο καλές προσφορές που πρέπει να τις διαφημίζουμε.

Ανυπομονώ να δω την ανταπόκρισή σας στα αποτελέσματα του μυστικού επισκέπτη που θα γίνει μέσα στον μήνα.

Ευχαριστώ

Περιφερειακή Διευθύντρια Λειτουργίας Καταστημάτων My Market

Γενική Διεύθυνση Λειτουργίας Καταστημάτων».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: