38 χρόνια φυλακή και 148 βουρδουλιές για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η γενναιότητα τιμωρείται σε αυταρχικά καθεστώτα και αυτό αποδεικνύεται από την καταδίκη της Νασρίν Σοτουντέχ από το καθεστώς του Ιράν, μία από τις χειρότερες και πιο απάνθρωπες ηγεσίες στον κόσμο.

Στην Ιρανή δικηγόρο και ακτιβίστρια υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 38 ετών και 148 βουρδουλιές.

Η Νασρίν, η οποία έχει τιμηθεί με το βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνελήφθη τον Ιούνιο 2018 και έχει εκτίσει στο παρελθόν τη μισή από την εξαετή ποινή κάθειρξης που της είχε επιβληθεί το 2010 για διασπορά προπαγάνδας και συνομωσία κατά της ασφάλειας του κράτους, επειδή υπερασπίστηκε ακτιβιστές της αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις του 2009 εναντίον του τότε προέδρου Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ. Αφέθηκε ελεύθερη το 2013.

«Η Νασρίν Σοτουντέχ έχει αφιερώσει τη ζωή της στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και κατά της θανατικής ποινής.

Είναι απολύτως εξοργιστικό ότι οι αρχές του Ιράν την τιμωρούν για το έργο της υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σχολίασε σχετικά ο Φίλιπ Λούθερ της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ιράν και Σαουδική Αραβία λοιπόν, μεταξύ πολλών άλλων: η απόδειξη ότι το πετρέλαιο δεν είναι ποτέ αρκετό.

Το παν είναι η ελευθερία.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: