Οι 18 τρόποι με τους οποίους ο Julian Assange άλλαξε τον κόσμο

Πηγή εικόνας: Διάφοροι ξένοι ιστότοποι

Κάποιοι τον αποκαλούν «εγκληματία». Κάποιοι άλλοι «ρουφιάνο». Στα μάτια πολλών όμως, είναι ένας σύγχρονος ήρωας (αν φυσικά δεν ευσταθούν οι κατηγορίες για βιασμό στη Σουηδία, όπου και πάλι η υπόθεση φαίνεται να είναι φιάσκο).

Ο λόγος για τον Julian Assange. Έναν απίστευτα γενναίο άνθρωπο.

Να ξεκαθαρίσω σε αυτό το σημείο ότι το να στηρίζεις τον Julian, δε σημαίνει ότι στηρίζεις τον Donald Trump. Απεχθάνομαι τον Donald Trump, όπως και οποιονδήποτε άλλο ρατσιστή, σεξιστή και όλα αυτά που είναι ο τύπος. Είναι γεγονός όμως ότι οι αποκαλύψεις των Wikileaks για τη Hillary Clinton βοήθησαν τον Donald Trump να κερδίσει τις εκλογές. Δεν έγιναν, ωστόσο, για αυτόν τον λόγο, καθώς πάντα τα Wikileaks προχωρούσαν σε αποκαλύψεις που εξέθεταν τις πρακτικές της Ουάσιγκτον.

Όπως ήδη θα ξέρετε οι περισσότεροι, ο ιδρυτής των Wikileaks εκδιώχθηκε από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, μετά από 7 χρόνια παραμονής. Ο Julian Assange είχε βρει άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού από το 2012, για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου κατηγορήθηκε για βιασμό, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου του έχει ασκηθεί δίωξη για δημοσιοποίηση απόρρητων κυβερνητικών εγγράφων.

Μία αναζήτηση στην Βικιπέδια θα σας δώσει μία εικόνα για την πολυτάραχη ζωή του. Σε αυτό το άρθρο θα αναμεταδώσουμε τους «18 τρόπους με τους οποίους ο Julian Assange άλλαξε τον κόσμο», όπως παρουσιάζονται από το MintPressNews.com (αρθρογράφος: Lee Camp). Πρόκειται για αποκαλύψεις τις οποίες κανείς άλλος ίσως δεν είχε το θάρρος να κάνει.

Ας δούμε λοιπόν μερικές από αυτές. Και, πραγματικά, είναι μόνο ελάχιστες από το σύνολο των αποκαλύψεων στις οποίες έχει προχωρήσει ο ιστότοπος του Julian.

1) Τα Wikileaks αποκάλυψαν το περιβόητο βίντεο που ήρθε στο δημοσιότητα το 2010, στο οποίο απεικονιζόταν η αμερικανική πολεμική αεροπορία να πυροβολεί με απίστευτο ενθουσιασμό Ιρακινούς πολίτες. Δολοφονήθηκαν 12 με 18 αθώοι άνθρωποι, δύο από τους αυτούς ήταν δημοσιογράφοι του Reuters.

Κανένας δεν συνελήφθη για αυτές δολοφονίες. Συνελήφθη, ωστόσο, ο Julian Assange που τις αποκάλυψε.

2) Τα WikiLeaks μας έφεραν στο φως τα όσα γίνονταν στη φυλακή του Γκουαντανάμο, όπου πολλοί από τους φυλακισμένους ήταν εντελώς αθώοι (γιατί όταν βασανίζεις αθώους ανθρώπους, θέλεις να το κάνεις ειρηνικά και ήσυχα, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια).

Κανένας από τους στρατιώτες που βασάνισαν τότε αθώους ανθρώπους δεν έχει συλληφθεί. Συνελήφθη, ωστόσο, ο Julian Assange που το αποκάλυψε.

3) Τα Wikileaks αποκάλυψαν τις «μυστικές Βίβλους της Σαηεντολογίας» που ήρθαν στο φως το 2008.

Κανείς δεν έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής για αυτό το είδος λατρείας και τα σκάνδαλα γύρω από αυτή. Συνελήφθη, ωστόσο, ο Julian Assange που το αποκάλυψε.

Σε αυτό το σημείο ο αρθρογράφος αναφέρει: «Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα WikiLeaks έχουν αποκαλύψει μόνο εγκλήματα της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά αυτό είναι εντελώς ψευδές. Τα ΜΜΕ των ΗΠΑ δεν θέλουν οι ο μέσος Αμερικάνος να καταλάβει ότι τα WikiLeaks έχουν αυξήσει το επίπεδο διαφάνειας σε όλο τον κόσμο».

4-9) Τα WikiLeaks δημοσίευσαν βίντεο από τους αντιφρονούντες του Θιβέτ, βίντεο τα οποία δεν επιτρέπεται να προβληθούν στην Κίνα.

5) Τα WikiLeaks αποκάλυψαν το πετρελαϊκό σκάνδαλο του Περού.

6) Τα WikiLeaks αποκάλυψαν ότι η Ρωσία κατασκοπεύει τα κινητά τηλέφωνα των πολιτών της.

7) Τα WikiLeaks αποκάλυψαν την υπόθεση (Minton report) με τα τοξικά απόβλητα στη δυτική Αφρική.

8) Τα WikiLeaks αποκάλυψαν τη μυστική διαταγή του αυστραλιανού ανώτατου δικαστηρίου που σταματούσε τον Τύπο από αναφορές σχετικά με ένα τεράστιο σκάνδαλο δωροδοκίας, που περιλάμβανε την κεντρική τράπεζα και σημαντικούς ηγέτες.

9) Τα WikiLeaks αποκάλυψαν τα «Syria Files», αναφορικά με την εσωτερική λειτουργία της συριακής κυβέρνησης.

«Ο Julian Assange μισείται από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Αν και τους αρέσει η διαφάνεια όταν πρόκειται για άλλες χώρες (συγκεκριμένα για τις Ηνωμένες Πολιτείες), δεν θέλουν να βγουν τα δικά τους άπλυτα στη φόρα.

Εξ όσων γνωρίζω, κανένας από τους πολιτικούς που συμμετείχαν σε αυτά τα σκάνδαλα δεν πήγε στη φυλακή για να συμμετάσχει σε αυτά. Συνελήφθη, ωστόσο, ο Julian Assange που τα αποκάλυψε.

10) Τα Wikileaks αποκάλυψαν τα εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα για την παράνομη εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Κανείς από αυτούς που διέταξαν αυτά τα εγκλήματα πολέμου που έχουν καταγραφεί στα παραπάνω αρχεία, δεν μπήκε φυλακή. Συνελήφθη, ωστόσο, ο Julian Assange που τα αποκάλυψε.

11) Τα WikiLeaks αποκάλυψαν τις εξαιρετικά μυστικοπαθείς εκθέσεις της Λέσχης Bilderberg.

Η Λέσχη Bilderberg αποτελείται από απίστευτα ισχυρούς άνδρες και γυναίκες που συγκεντρώνονται και αποφασίζουν πώς να εξουσιάσουν τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Ο Julian Assange συνελήφθη επειδή αποκάλυψε ποιοι πραγματικά είναι.

12) Τα Wikileaks αποκάλυψαν το σκάνδαλο φοροδιαφυγής της τράπεζας Barclays.

Αν και στέρησε από το βρετανικό κράτος έσοδα 500 εκατ. λιρών, κανείς δεν συνελήφθη. Συνελήφθη, ωστόσο, ο Julian Assange που το αποκάλυψε.

13) Τα Wikileaks αποκάλυψαν τα 92.000 έγγραφα (Afghan War Diaries) για την καταστροφή του Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τα WikiLeaks, τα έγγραφα έδειξαν ότι «όταν αναφέρουν τις δικές τους δραστηριότητες, οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να ταξινομούν τις δολοφονίες ως καταστολή των αντιπάλων, να υποβαθμίσουν τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ή άλλως να δικαιολογήσουν τους εαυτούς τους».

Κανείς από αυτούς που σκότωσαν άμαχους στο Αφγανιστάν δεν έχει μπει στη φυλακή. Συνελήφθη, ωστόσο, ο Julian Assange που αποκάλυψε τα εγκλήματα πολέμου.

14) Τα WikiLeaks αποκάλυψαν τις πρακτικές του αμερικανικού Πενταγώνου, όπως, για παράδειγμα, την εντολή της Hillary Clinton σε διπλωμάτες για κατασκοπεία γαλλικών, βρετανικών, ρωσικών και κινεζικών αντιπροσωπειών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αποκάλυψαν μεταξύ άλλων, επίσης, ότι τα αραβικά έθνη προέτρεψαν τις ΗΠΑ να χτυπήσουν το Ιράν.

Για όσα αποκαλύφθηκαν για το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, κανείς δεν συνελήφθη. Συνελήφθη, ωστόσο, ο Julian Assange που τα αποκάλυψε.

15) Τα Wikileaks αποκάλυψαν τα e-mails της Stratfor που έδειξαν πώς μία ιδωτική εταιρεία μυστικών υπηρεσιών χρησιμοποιήθηκε από αμερικανικές εταιρείες για τη στοχοποίηση διαδηλωτών και ακτιβιστών.

Κανένας υπάλληλος της Stratfor δεν συνελήφθη. Συνελήφθη, ωστόσο, ο Julian Assange που το αποκάλυψε.

16) Τα Wikileaks αποκάλυψαν τα εταιρικά παιχνίδια που παίζονταν πίσω από τις εμπορικές συμφωνίες (TPP, TISA, TTIP), σε βάρος των πολιτών, πριν πέσουν οι υπογραφές.

Κανένα στέλεχος των εν λόγω εταιρικών γιγάντων δεν συνελήφθη. Συνελήφθη, ωστόσο, ο Julian Assange που προχώρησε σε αποκαλύψεις.

17) Τα Wikileaks αποκάλυψαν τα e-mails της DNC στις ΗΠΑ, που αποκάλυψαν πράγματα για την προεκλογική εκστρατεία της της Hillary Clinton και ότι, μεταξύ άλλων, ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο του Barack Obama επιλέχθηκε από τη Citibank

18) Τα WikiLeaks αποκάλυψαν έγγραφα (Vault 7) της CIA που ανέλυαν λεπτομερώς τις δυνατότητες της υπηρεσίας, όπως ο έλεγχος αυτοκινήτων, smartphones και υπολογιστών εξ αποστάσεως.

«Η CIA παραβιάζει την ιδιωτική μας ζωής με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο Julian Assange όμως συνελήφθη που το αποκάλυψε».

Κλείνοντας, ο αρθρογράφος σχολιάζει:

«Με την αποκάλυψη της αλήθειας στους ανθρώπους της γης, τα WikiLeaks βοήθησαν να δημιουργηθούν κινήματα σε όλο τον κόσμο.

Και μην ξεχνάτε ότι στην αρχή τα WikiLeaks και ο Julian Assange τιμήθηκαν για το καταπληκτικό έργο τους. Το 2011, η Διεθνής Αμνηστία χαιρέτισε το WikiLeaks ως έναν από τους καταλύτες της Αραβικής Άνοιξης. (…) Ο Julian Assange έχει προταθεί πολλές φορές για το Νόμπελ Ειρήνης και σχεδόν σε κάθε σεβαστό μέσο ενημέρωσης χρησιμοποιεί υλικό των WikiLeaks.

Γιατί λοιπόν έχουν στραφεί τόσοι πολλοί εναντίον του Julian Assange και των Wikileaks; Επειδή αποδείχθηκε ότι δεν αποκάλυπτε μόνο κατασταλτικά αραβικά καθεστώτα. Αποκάλυψε, επίσης, τα πραξικοπήματα που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και τα εγκλήματα πολέμου ανά τον κόσμο. Παρουσίασε την εγκληματικότητα της αμερικανικής ηγεσίας. Τίποτα από αυτά που δημοσιεύθηκαν στα WikiLeaks δεν έχει αποδειχθεί αναληθές.

Είμαστε όλοι ο Julian Assange. Όσο παραμένει φυλακισμένος, δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε ελεύθεροι».

Διαβάστε εδώ όλες τις πρόσφατες εξελίξεις για την υπόθεση του Julian: https://www.topics.gr/kosmos/julian-assange/

(Πηγή εικόνας: eu.usatoday.com)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: