Ο μύθος πως ο Covid-19 είναι υπεύθυνος για την επικείμενη παγκόσμια οικονομική κρίση-καταστροφή

Από τον Captain Black Swan

Οι κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη πως η επικείμενη οικονομική ισοπέδωση θα οφείλεται σε μια αναπόφευκτη φυσική καταστροφή, όπως είναι η πανδημία που όμως δήθεν ατυχώς δεν εκτιμήθηκε εγκαίρως η σοβαρότητα της.

H πανδημία όμως μπορεί να ήταν αναπόφευκτη ως φυσικό φαινόμενο, ωστόσο μόνον απρόσμενη δεν ήταν και ούτε είναι η αιτία της επερχόμενης κατάρρευσης.

Ο στόχος προφανής, επιχειρούν με αυτό τον τρόπο και μέσω καταιγισμού ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης, να αποποιηθούν τις ευθύνες των πολιτικών που εφαρμόστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες και να ξεπλύνουν τα εγκλήματα που διέπραξε η απόλυτη κυριαρχία του Ολοκληρωτισμού των Αγορών-Τραπεζών. 

Στην πραγματικότητα η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει με την κρίση του 2008, η πανδημία απλώς λειτούργησε ως καταλύτης κι επιταχύνει την κατάρρευση. Ωστόσο και η πανδημία ήταν αναμενόμενη από το 2009 όταν ξέσπασε η πανδημία του H1N1. Οι επιστήμονες, ο ΠΟΥ ακόμη και ο Bill Gates προειδοποιούσαν τις κυβερνήσεις εδώ και μια δεκαετία σχεδόν, πως στα επόμενα χρόνια θα ξεσπάσει πανδημία πολύ πιο σοβαρή από αυτή του 2009. 

Οι κυβερνήσεις όμως όχι μόνο δεν προετοιμάστηκαν ως όφειλαν όλα αυτά τα χρόνια αλλά ενώ είχαν γνώση και ανέμεναν την επόμενη πανδημία, καθυστέρησαν χαρακτηριστικά και να πάρουν το οποιοδήποτε μέτρο ενώ έβλεπαν επί τρεις ολόκληρους μήνες αδρανείς την σοβαρότητα της κατάστασης στην Κίνα. 

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψουμε πως κράτη με την οργάνωση και την σοβαρότητα σε θέματα εθνικής ασφαλείας όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία υπήρξαν τόσο αφελείς ενώ ήταν εν γνώση τους όλες οι πληροφορίες. Αυτή η στάση ομολογουμένως εγείρει πολλά ερωτηματικά. 

Προφανώς και υπάρχουν παρενέργειες από το lockdown όπως η κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου αλλά τα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας ήταν ήδη σαθρά. O υπερπληθωρισμός ήταν ανέκαθεν το αναπόφευκτο τέλος της μεγαλύτερης οικονομικής φούσκας στην ιστορία… αναφέρει η GoldSwitzerland ένα από τα μεγαλύτερα ελβετικά funds Και αυτή τη φορά θα είναι παγκόσμια. 

“Ο υπερπληθωρισμός θα εξαπλωθεί από χώρα σε χώρα όπως ο κορωνοιός. Από τότε που ξεκίνησε ο τελευταίος κύκλος επιτοκίων δηλαδή το 1981, πέρασαν 39 χρόνια πτωτικής τάσης στις ΗΠΑ και τα παγκόσμια επιτόκια από σχεδόν 20% υποχώρησαν στο 0%. Δεδομένου ότι σε μια ελεύθερη αγορά τα επιτόκια αποτελούν συνάρτηση της ζήτησης, αυτή η μακρά πτωτική τάση δείχνει μια σοβαρή ύφεση στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο. Οι απλοί κανόνες προσφοράς και ζήτησης μας λένε ότι όταν η τιμή του χρήματος είναι μηδέν, κανείς δεν το θέλει. 

Ωστόσο, το χρέος έχει αυξηθεί εκθετικά χωρίς να ασκεί ανοδική πίεση στα επιτόκια. Ο λόγος είναι απλός. Οι κεντρικές και εμπορικές τράπεζες έχουν προκαλέσει την μεγαλύτερη φούσκα στην ιστορία, ρευστότητα από το πουθενά για να στηρίξουν αγορές και οικονομίες. Σε ένα τραπεζικό σύστημα, ο μηχανισμός μόχλευσης επιτρέπει στις τράπεζες να δανείζουν τα ίδια χρήματα 10 έως 50 φορές. 

Το παγκόσμιο χρέος το 1981 ήταν 14 τρισεκατομμύρια δολάρια. Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι με την πτώση των επιτοκίων δεν θα υπήρχε σημαντική ζήτηση για χρέος. Η υψηλή ζήτηση θα οδηγούσε σε υψηλά επιτόκια. Αλλά αν κοιτάξουμε το παγκόσμιο χρέος το 2020 δηλαδή 39 χρόνια μετά θα διαπιστώσει ότι έχει εκτιναχθεί στα 265 τρισεκατομμύρια δολάρια.Έτσι, το χρέος έχει αυξηθεί 19 φορές τα τελευταία 39 χρόνια και το κόστος του χρέους μειώθηκε από 20% σε 0%. Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. 

Αυτό που θα βιώσουμε λοιπόν είναι η αρχή μιας σκληρής ύφεσης που σύντομα θα εξελιχθεί σε υπερπληθωριστικό σοκ. Η πρόβλεψη αυτή στηρίζεται σε ένα γεγονός στο σοκ του 2006 με 2009. Τίποτα δεν επιλύθηκε εκείνη την περίοδο του κραχ, απλώς μετατέθηκαν οι λύσεις. Αυτό είναι τώρα το πραγματικό πρόβλημα ότι χρήμα και να εκτυπώσουν οι κεντρικές τράπεζες αυτή τη φορά δεν θα έχει αποτέλεσμα. Έτσι, οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν θα μπορούν να βγάλουν ξανά ένα λαγό από το καπέλο. Επειδή το μόνο κόλπο που ξέρουν είναι να εκτυπώνουν περισσότερα χρήματα, δεν θα λύσουν το πρόβλημα του χρέους.

Τους προσεχείς 24 μήνες δεν θα υπάρχουν αγοραστές, ούτε χρηματοδότηση αλλά πολλοί πωλητές. Μια τέλεια συνταγή για κατάρρευση. Το χτύπημα της bear market θα οδηγήσει σε κραχ τις χρηματιστηριακές αγορές σε ποσοστό έως 90% σε πραγματικούς όρους. Και οι πραγματικοί όροι σχετίζονται με την αγοραστική δύναμη όπως ο χρυσός. Πρέπει να θυμόμαστε ότι οι χρηματιστηριακές αγορές θα καταρρεύσουν πριν από την οικονομία. 

Η πιθανή εξέλιξη είναι πρώτα ένα υπερπληθωριστικό σοκ να χτυπήσει τον πλανήτη σε διάστημα 16 με 24 μήνες. Στη συνέχεια, πιθανότατα θα δούμε μια αποπληθωριστική έκρηξη όλων των περιουσιακών στοιχείων και μια κατάρρευση του χρηματοοικονομικού συστήματος.” 

Ας σημειωθεί επίσης πως το ούτως ή άλλως μεγάλο πρόβλημα των τραπεζών, τα NPLs, τα κόκκινα δάνεια, αναμένεται τους επόμενους μήνες να τετραπλασιαστούν. Αυτό από μόνο του είναι ικανό να δημιουργήσει κατάρρευση των μεγάλων τραπεζικών κολοσσών. 

Κυβερνήσεις και Αγορές γνωρίζουν πολύ καλά εδώ και χρόνια πως ήταν ζήτημα χρόνου να σκάσει αυτή η τεράστια φούσκα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και ο κορωνοιός είναι το τέλειο άλλοθι για να φορτώσουν και πάλι την καταστροφή στους λαούς.
Η ειρωνεία είναι πως κατά σατανική σύμπτωση η πανδημία πλήττει κυρίως τις χώρες που αποτελούν τους πυλώνες του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: