Η «Δημοκρατία» στον Καπιταλισμό είναι η Δικτατορία του Ολοκληρωτισμού των Τραπεζών

Από τον Captain Black Swan

Από το 1981 που άρχισε σταδιακά να δίνεται φτηνό χρήμα από τις τράπεζες κατεβάζοντας τα επιτόκια από το 20% σχεδόν στο 0%, σήμανε και την απόλυτη κυριαρχία του χρηματοπιστωτικού συστήματος πάνω σε κάθε κράτος καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας έστω και της ψευδεπίγραφης αστικής δημοκρατίας. 

Η δυνατότητα μόχλευσης που παραχωρήθηκε στις τράπεζες, τους έδωσε την δυνατότητα να δανείζουν το ίδιο χρήμα έως και πενήντα φορές δηλαδή να πουλάνε στην κυριολεξία αέρα και να υπερχρεώνουν με δάνεια κράτη, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το αποτέλεσμα είναι από 14 τρισ. δολάρια που ήταν το χρέος το 1981 να έχει εκτοξευθεί στα 260 τρισ. και οι τράπεζες ουσιαστικά να ελέγχουν τους πάντες και τα πάντα πουλώντας στην κυριολεξία αέρα.

Αυτός είναι ο χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός εξαιτίας του οποίου πεθαίνουν εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο από πείνα, φτώχεια, πολέμους, την μόλυνση του περιβάλλοντος. Ένας πλανήτης υποφέρει και θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους μιας εγκληματικής ολιγαρχίας που πλέον ελέγχει κράτη, κυβερνήσεις, πολυεθνικές, ΜΜΕ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: