Η νέα εξ αποκαλύψεως Αλήθεια και πολίτες – λοβοτομημένα zombies

Από τον Captain Black Swan

Κάθε λογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα της κατάστασης αλλά από το σημείο αποδοχής των μέτρων καραντίνας μέχρι το σημείο να στιγματίζεται ή και να στήνεται στον τοίχο ο όποιος προβληματισμός για την επαύριον ή ακόμη και την αποτελεσματικότητα και  αναγκαιότητα  της καθολικής καραντίνας, δεν υπάρχει κάποια απόσταση, υπάρχει η άβυσσος του ολοκληρωτισμού και της παράνοιας.

Αυτές τις μέρες βιώνουμε την θρησκευτικοποίηση της Καραντίνας, είναι η νέα εξ αποκαλύψεως και αδιαμφισβήτητη Αλήθεια με απαραβίαστους κανόνες, με τον Μεσσία της που όλοι προσκυνούν, με τους ζηλωτές της έτοιμους να λιθοβολήσουν τους άπιστους.

Όταν διασπείρουν την πανδημία του τρόμου και μετά τον φόβο τον βαφτίζουν ατομική ευθύνη, είμαστε στον προθάλαμο του ολοκληρωτισμού.

Κανείς δεν θέλει να νιώθει τρομαγμένος, ούτε θέλει να παραδεχτεί τον φόβο του, είναι πιο βολικό να μιλά για ατομική ευθύνη, κάτι που τον κάνει ίσως για πρώτη φορά να νιώσει υπεύθυνος πολίτης.

Όποιος έρθει να αμφισβητήσει το παραμύθι διαπράττει ένα διπλά τραγικό λάθος, θα έρθει αντιμέτωπος με ένα τσουνάμι υστερίας ανθρώπων που ταυτόχρονα θα νιώσουν ότι απειλείται  η ζωή τους αλλά και ο ρόλος τους ως υπεύθυνοι πολίτες.

Στην καλύτερη περίπτωση θα έρθει αντιμέτωπος με το τσουβάλιασμα της άποψης του με κάθε παρανοϊκή  θεωρία συνομωσίας.

Οι ίδιοι μηχανισμοί που έχουν δημιουργήσει την παράνοια ιεροποίησης της καραντίνας επιχειρούν να ταυτίσουν κάθε πηγή αμφισβήτησης τους με την παράνοια των ψεκασμένων, κάτι που οι πρόθυμοι «υπεύθυνοι πολίτες» ζηλωτές της νέας θρησκείας  τηρούν με απόλυτη ευλάβεια.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: