H Κινεζοποίηση του Καπιταλισμού

Από τον Captain Black Swan

Με ένα μη βιώσιμο παγκόσμιο χρέος 250 τρις δολαρίων που δημιουργήθηκε από τον αέρα που πουλούσαν οι τράπεζες μέσω μόχλευσης και… με τις τράπεζες να κάθονται πάνω στην τεράστια φούσκα των παραγώγων που ανέρχεται σε 600 τρις, ο οικονομικός Αρμαγεδδών ήταν θέμα χρόνου.

Με την διαφορά ότι τώρα ο Αρμαγεδδών θα χρεωθεί στην πανδημία. Οι λαοί θα κληθούν να πληρώσουν με αίμα την διάσωση των τραπεζών και του χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά θα έχει βαφτιστεί νέα πραγματικότητα λόγω πανδημίας…

Να σημειωθεί δε, πως η πανδημία ήταν απολύτως αναμενόμενη αφού υπήρχαν σαφείς προειδοποιήσεις από την επιστημονική κοινότητα και τον ΠΟΥ από το ξέσπασμα της προηγούμενης πανδημίας H1N1 το 2009, όμως χαρακτηριστική υπήρξε η αδράνεια όλων των κρατών όλα αυτά τα χρόνια ακόμη κι όταν πλέον ήταν εμφανής η κρισιμότητα της κατάστασης στην Κίνα από αρχές Γενάρη. Κράτη με αυστηρότατα και άρτια οργανωμένα συστήματα Εθνικής Ασφάλειας, είναι αστείο να λέμε πως δεν έλαβαν σοβαρά τέτοια απειλή όταν μάλιστα ήταν επαρκώς ενημερωμένα γι’αυτό εδώ και χρόνια. 

‘Όπως αστείος είναι και ο ισχυρισμός πως δεν πήραν μέτρα φοβούμενοι το οικονομικό κόστος αφού είναι γνωστό τοις πάσι πως η επέκταση μιας σοβαρής πανδημίας φέρνει αναπόφευκτα και οικονομική καταστροφή, αυτή που ούτως ή άλλως όμως την περίμεναν όλοι.

Το τι θα μπορούσε να έχει γίνει για να αντιμετωπιστεί η πανδημία και να αποφευχθεί  ταυτόχρονα η οικονομική κατάρρευση, το έδειξαν πολλά κράτη όπως η Ισλανδία, η Σιγκαπούρη και κυρίως η Ταϊβάν. Σε καραντίνα από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ο ιός, όλοι οι εισερχόμενοι επισκέπτες στην χώρα, χιλιάδες τεστς, χρήση μασκών και αντισηπτικών παντού και κατά τα άλλα ελάχιστοι ή και καθόλου περιορισμοί αλλά σε καμία περίπτωση καθολικό lockdown.

Ωστόσο  η οικονομική κατάρρευση ήταν αναπόφευκτη εάν δεν βρισκόταν ένας τρόπος να φορτωθεί όλη αυτή η φούσκα των τρις δολαρίων στις πλάτες των λαών και να διασωθούν οι τράπεζες και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ο υπεύθυνος πολίτης όμως που τον έχουν βάλει να γελάει με την παράνοια των ψεκασμένων για να ξεχνά πως τον έχουν μετατρέψει σε λοβοτομημένο ζόμπι που αντιλαμβάνεται ως πραγματικότητα μόνον ότι του δείχνουν τα ΜΜΕ, νιώθει απολύτως λογικός και ικανοποιημένος γιατί τα ΜΜΕ για πρώτη φορά στην ζωή του τον έκαναν να νιώσει ότι είναι κάτι σημαντικό, δήθεν υπεύθυνος πολίτης…ουαί και αλίμονο εάν τολμήσετε να του αμφισβητήσετε τον μύθο που ζει. 

Νιώθει ικανοποίηση που τον φόβο του τον βάφτισαν ατομική ευθύνη και την ατομική ευθύνη υποχρέωση για την διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος που καταρρέει που όμως θα την βαφτίσουν νέα πραγματικότητα λόγω πανδημιών.

Για διαδηλώσεις, κίτρινα γιλέκα, Χιλιανές εξεγέρσεις και τα ρέστα ούτε να το σκέφτεστε, θα υπάρχει απαγορευτικό από τους “Τσιόδρες” και αλίμονο σε όποιον δυσανασχετεί. Θα καραδοκούν οι βγάλτε τον σκασμό και από κοντά όλο το τσίρκο του μεσαιωνικού όχλου της νέας εξ Αποκαλύψεως αδιαμφισβήτητης Αλήθειας που έχει τον δικό της Μεσσία, τους δικούς της ζηλωτές και απίστους που πρέπει να καούν στην πυρά.

Άλλωστε τώρα, ακόμη και αυτή η αστική, ψευδεπίγραφη δημοκρατία δεν είναι πλέον χρήσιμη στον καπιταλισμό που μάλλον σε αυτή την φάση του έχει αρχίσει να προβάρει το κοστούμι της κινεζοποίησης του. … Hello Big Brother!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: