Τρεις Ενός Τέλειου Ζευγαριού

Η γλώσσα και τα μορφήματα της είναι πάντα ίδια με την υφή και την αξία των πράξεων μας.
Οι προτάσεις του άρθρου είναι ελλειπτικές όπως γεμάτος από ελλείψεις είναι και ο γράφων. Αλλά αυτή…

Μυρίζει υπέροχα. Τα μαλλιά της είναι γεμάτα υποσχέσεις. Λιμάνια και η επίγευση του καφέ. Τα παιδιά μας που κρέμονται από το στήθος της, οι γονείς μου και οι καλοί μας φίλοι και το ρεβεγιόν. Το παιδικό καθισματάκι πίσω και το σπίτι του Ελύτη στη θάλασσα.

Και ο φόβος, ο φόβος της παρέκκλισης. Ο φόβος πως η αλμύρα στα μέσα χείλη κάποιας άλλης θα σε τραβήξει μακριά από τα δικά της. Ο Φόβος πως η Ευρώπη που σε μεταμόρφωσε σε Ταύρο και η Αλκυόνη και η Αμφιτρίτη αξίζουν πιο πολύ από την Ήρα σου. Και εσύ. Ο Βασιλιάς όλων των θεών αδύναμος να κρατήσεις τον εαυτό σου.
Ο μεγάλος φόβος και η ανικανότητα σου να παραμείνεις πιστός φοβούμενος πως θα στερηθείς μια γη της επαγγελίας που ενδέχεται να μην υπάρχει καν και αντιθέτως για σαράντα χρόνια φόβος και πλάνη στην έρημο.
Η ντροπή καθώς προσπαθείς να ξανανάψεις τα κάρβουνα και από τις τρεις φάσεις της αλχημείας: Νιγκρέντο, Ραμπέντο και Αλμπέντο έχει μείνει μόνο το τελικό προϊόν της απανθράκωσης αλλά η υπόσχεση ήταν ο χρυσός. Η μετουσίωση των καλύτερων σου υλικών μαζί της με την μια, με την προαιώνια ιδέα της αγάπης, το θηλυκό. Μια έκτρωση που συνέβη πριν τη σύλληψη.

Γιατί ίσως δεν ξέρεις να αγαπάς, ξέρεις απλά να κάνεις προκαταρτικά με μαγιά τρυφερότητας, ξέρεις να γεμίζεις το κενό με σεξ και την θλιβερή παλινδρόμηση της ραπτομηχανής μέσα και έξω από το σώμα της και τον άνθρωπο που είναι. Ίσως γιατί είσαι πολύ ειλικρινής και δεν θες να προσποιηθείς κάτι που ίσως δεν είναι εκεί. Γιατί δεν θες να την τραβήξεις μαζί σου ή να πάρεις την ευθύνη πως θα πληγωθεί, ίσως στο μίσος για τον ίδιο σου τον εαυτό να καταστρέψεις και εκείνη.

Και νιώθεις υπέροχα μόνος και λες πως φταίει αυτή, δεν σου αρέσει αρκετά. Δεν σε γοητεύει δεν συμπληρώνει το ρομαντικό σου αφήγημα της μιας και μοναδικής που κοσμεί το παλάτι σου. Και κάθε πρόσκαιρο γενναίο συμπέρασμα είναι περισσότερη πίσσα στα ακρωτηριασμένα σου συναισθήματα.

Η πληγή επιμολύνεται.

Το Πουλί της Φωτιάς

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: