Όταν με έπιασαν πάλι τα ψυχολογικά μου

Το τελευταίο άρθρο στον ιστότοπο του Socialt blog· η σελίδα μας στο FB παραμένει για να κάνουμε χαμό

Μετά από δύο χρόνια λοιπόν, ο ιστότοπος του blog μας θα μας αφήσει χρόνους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους παρακολουθήσατε τα άρθρα μας, τα οποία δεν θα πάνε φυσικά χαμένα και θα ανέβουν με τη μορφή ανάρτησης στο μέλλον.

Το ότι ο ιστότοπος του blog κλείνει δεν είναι απαραίτητα αρνητικό. Βασικά, κάτι τελειώνει για να αρχίσει κάποια στιγμή κάτι άλλο. Απλά έφθασα στο σημείο που κάτι πολύ ευχάριστο έγινε κάτι που μου προκαλεί άγχος και απογοήτευση παρά την οποία προσπάθεια. Και εκεί πρέπει να το διακόπτεις -προσωπική μου άποψη. Όπως πολύ σωστά μου έχουν πει κάποιοι, πώς θα κάνουμε κάτι καλό για το κοινωνικό σύνολο αν δεν είμαστε αληθινά πολύ καλά οι ίδιοι;

Το blog ήταν μία υπέρβαση για μένα, καθώς μόνος προσπαθούσα να συντηρήσω τα έξοδα και το μεταπτυχιακό μου, μέσα από ατελείωτες ώρες δουλειάς και υποχρεώσεων. Αλλά αν θέλεις, πάντα βρίσκεις χρόνο φυσικά!

Όταν άνοιξα το blog είχα ως σκοπό το εξής: να δημιουργήσω έναν ιστότοπο όπου θα παρατίθενται απόψεις και γνώμες (αυτό μπορώ να πω ότι το πέτυχα), με ένα όμορφο κοινό (και αυτό το πέτυχα, like a boss), αλλά και ένα δίκτυο ανθρώπων που θα προχωρούν σε εθελοντικές δράσεις (αυτό δεν το πέτυχα). Αυτόν τον Σεπτέμβριο ήθελα να ανέβουμε πολλά levels και είχα πάρα πολύ καλά σχέδια στο μυαλό μου. Αλλά συνειδητοποίησα ότι βρίσκομαι σε λάθος χρόνο και σε λάθος τόπο σε αυτήν την συγκυρία.

Το blog μας έδωσε κάτι πολύ ενδιαφέρον να ασχολούμαστε, ήταν κάτι καινούργιο στη ζωή μας. Μέσω του Socialt γνώρισα και γνωρίσαμε ανθρώπους αξιόλογους ενώ εκφράσαμε την άποψή μας για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, περάσαμε epic στιγμές τρολλαρίσματος, παρουσιάσαμε μία άλλη οπτική. Γενικά το πρόσημο είναι θετικό φυσικά και για αυτό δεν ήθελα να «εξαφανιστεί» το Socialt. Διατηρούμε αυτή τη σελίδα στα social media και το παρεάκι παραμένει -βασικά, δεν πρόκειται να κλείσει ποτέ η σελίδα μας στο Facebook.

Τί ώρα είναι τώρα; Α ναι, η αγαπημένη μου, ώρα να κράξω.

Σε κάποιους μπορεί να φανώ υπερβολικός αλλά, συμφωνείτε δε συμφωνείτε, έτσι νιώθω φίλοι. Γι’ αυτό εξάλλου λέγεται και «blog», γιατί εμπεριέχει αυτόν τον πολύ προσωπικό χαρακτήρα.

Ένιωσα λίγο ηλίθιος. Καταρχάς, υπάρχει μία βασική αρχή εδώ: αν κάνεις κάτι χωρίς να εισπράττεις χρήματα και, απεναντίας, δίνεις χρήματα και χρόνο για να δημιουργήσεις κάτι προς κοινό όφελος, σίγουρα δεν είσαι με τα καλά σου.

Αυτός ήταν ο λόγος που -από την πλειοψηφία, όχι από όλους- εισέπραξα αδιαφορία και σνομπαρία, από κοντινούς και άγνωστους -ακόμη και από άτομα που ήμουν ερωτικά συνδεδεμένος, believe it or not, wtf. Κι έτσι, δεν έχω διάθεση να δίνω χρήματα και χρόνο πια, τη στιγμή που μόνος μου πρέπει να συνεχίζω να συντηρώ τον εαυτό μου και τα όνειρά μου.

Θα σας στα πω στα ίσα guys. Πήρα ένα ρίσκο πριν ένα χρόνο. Αντί να ξεκινήσω διδακτορικό όπως πάντα ήταν το όνειρό μου, να πληρώνομαι όπως μου αξίζει για πρώτη φορά στη ζωή μου (μετά από 13 χρόνια στην αγορά εργασίας εκ των οποίων το ήμισυ σε δύο ή ακόμη και τρεις μεριές, όντας μόλις 28 χρονών και με πολύ τρανές σπουδές), να χαίρω σεβασμού και αληθινής εκτίμησης, προτίμησα κάτι άλλο. Και σίγουρα ήταν μία ανώριμη κίνηση. Κατάλαβα εκ νέου γιατί σχεδόν αρρώστησα εδώ, κατάλαβα γιατί έκανα τα αδύνατα δυνατά για να φύγω πριν κάποια χρόνια. Μία ξένη κοινωνία μου έδωσε σε μόλις δύο χρόνια την αξία και την αυτοπεποίθηση που ποτέ δεν απέκτησα εδώ ·και αυτή εδώ η κοινωνία μου την πήρε πίσω σε λιγότερο από έναν χρόνο, για ακόμη μία φορά, ως ένα μάθημα για την ανοησία μου.

Πλέον, ξεκινάω ακόμη μία γαμ@@@ φορά από την αρχή.

Τα καλύτερα έπονται!

Πρώτα πρέπει να διαβεβαιώσουμε ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε καλά και στη συνέχεια μπορούμε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο και τους άλλους. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι αν επιχειρήσω να κάνω πάλι κάτι παρόμοιο, πιθανότατα θα είναι στο εξωτερικό αρχικά. Και μετά θα επεκταθεί και εδώ.

Ευχαριστώ και πάλι φίλοι, κρατήστε το like και φέρτε κι άλλο κόσμο στη σελίδα μας 😊

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s