Ένας στόχος ζωής που θα επιτευχθεί

Ταξίδια, ταξίδια, ταξίδια.
Και άλλα ταξίδια.
Ένα από τα πιο όμορφα πράγματα της ζωής μας.
Τί μπορεί να σου χαρίσει ένα ταξίδι; Πάρα πολλα.
Αρκετοί έχουν μετανιώσει τον χρόνο και το χρήμα που ξόδεψαν για κάποιους άλλους. Δεν έχω γνωρίσει κανέναν όμως που να έχει μετανιώσει τον χρόνο και το χρήμα που ξόδεψε για να ταξιδέψει.

Το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό ήταν το 2016, στο Βερολίνο. Τότε κατάλαβα τί έχανα! Το 2017 έφυγα για εξωτερικό, όπου ήρθα σε επαφή με νέους άλλων χωρών οι οποίοι ήδη είχαν δει δεκάδες χώρες.

Έτσι, τρία χρόνια μετά, έχω έναν στόχο ζωής: να έχω δει πενήντα χώρες έως τα 30 μου (όντας 27 αυτή τη στιγμή), εκατό χώρες έως τα 35 μου και διακόσιες μέχρι να αφήσω τον μάταιο τούτο κόσμο.
Ξέρω, πολύ φιλόδοξος στόχος. Αλλά αφού έχω καταφέρει να πάω μέχρι στιγμής σε δέκα+ χώρες κόντρα στις συγκυρίες, ξέρω ότι θα τα καταφέρω.

Ελλάδα φυσικά, Σουηδία, Αλβανία, Βουλγαρία, Αγγλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Δανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Πολωνία. Και τα καλύτερα έπονται.
Γιατί πλέον αρχίζουν και φεύγουν εμπόδια (βλέπε υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, χαμένος χρόνος για ανθρώπους που δεν θα έδιναν ούτε μισή θερμίδα ως ευχαριστώ, εργασία-δουλεία σε Έλληνα εργοδότη κλπ κλπ κλπ). Ακόμη πιο σημαντικό, πλέον νιώθω ότι το να ταξιδεύω αποτελεί κομμάτι του εαυτού μου. Είμαι πολίτης του κόσμου. Είτε μείνω στην Ελλάδα, είτε όχι, πάντα θα είμαι ένα εισιτήριο μακριά από ο,τιδηποτε.
Η αλήθεια είναι ότι φέτος έχασα την ευκαιρία να πάω σε νέα μέρη, καθώς ταξίδεψα πολλάκις πίσω στην Ελλάδα για ένα άτομο χωρίς εν τέλει να αξίζει τον κόπο. Οπότε μόλις τελειώσει η στρατιωτική μου θητεία, θα επικεντρωθώ και πάλι στα όνειρά μου, σε αυτά που με κάνουν ευτυχισμένο.

Γιατί γράφω αυτό το άρθρο όμως; Για να εμπνεύσω και άλλους. Γιατί το να ταξιδεύω μου χάρισε μέχρι στιγμής μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Μου χάρισε ανθρώπινες σχέσεις. Μου χάρισε μεγαλύτερη εμπειρία και ωριμότητα. Άνοιξαν τα μυαλά μου.
Και χωρίς να έχω πολλά λεφτά. Βασικά, βρισκόμενος στο όριο συνεχώς. Με μισθό Ελλάδας και πληρώνοντας όλα μα όλα τα έξοδα μου, όπως το νοίκι, το φαγητό μου και τα λοιπά. Οπότε βλέπετε ότι γίνεται.
Παράλληλα, πλέον είναι πιο εύκολο από ποτέ να ταξιδέψεις. Ελεύθερη μετακίνηση στην ΕΕ, ψηφιοποίηση των διαδικασιών για τα διαβατήρια, φθηνά ναύλα λόγω του έντονου ανταγωνισμού μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών, φθηνότερες διαμονές.

Οπότε δικαιολογίες δεν υπάρχουν.
Ταξίδεψε!
Διότι, αγαπητέ αναγνώστη, η Ελλάδα είναι εκπληκτικά όμορφη, αλλά η Γη δεν τελειώνει πέρα από τα σύνορά της.
Πάντα πρέπει να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: