Ελληνική μουσική που ίσως δεν άκουσες ακόμα

Ξέρω πως τα γούστα ποικίλλουν και ίσως δεν είμαι καν ο κατάλληλος άνθρωπος για να μιλήσω για στίχους και νότες, όμως κάποιες φωνές μου κρατούν συντροφιά καλύτερα από οτιδήποτε εκεί έξω.

Μάζεψα κάποιους Έλληνες καλλιτέχνες με σχετικά νέο υλικό και σας τους παραθέτω. Ξεκίνησα αυτό το κείμενο πριν την έκβαση της καραντίνας και της αντιμετώπισης του κράτους προς τους καλλιτέχνες. Σίγουρα δεν μπορώ να πω πολλά, όμως να υποστηρίζετε με κάθε τρόπο τους ντόπιους καλλιτέχνες. Αγοράστε την μουσική τους ή τα έργα τους γενικά, πηγαίνετε σε παραστάσεις, στηρίξτε έμπρακτα ανθρώπους που έτσι κι αλλιώς κάνουν πιο ποιοτική και όμορφη την καθημερινότητά μας.
Παρακάτω δίνω μερικές προσωπικές επιλογές, ελπίζω να σας δώσω μία αφορμή να ψαχτείτε και να μοιραστείτε κι εσείς τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες.
Άκουσα αυτή την φωνή τυχαία στο ραδιόφωνο, γιατί τέτοια είμαι γενικά, ένιωσα αυτή την ανατριχίλα, και φυσικά δυνάμωσα! Μια βραχνή φωνή, σαν να την έχουν ζυμώσει πολλά τσιγάρα, όμως παράλληλα τόσο νεανική, σε ταξιδεύει, αν όχι σε ανατριχιάζει.

Επίσης μια τυχαία ανακάλυψη, ένα απλό κλικ σε έναν σύνδεσμο με την σκέψη ”για να δούμε τι θα ακούσουμε…” Με ταξίδεψε και προβληματίστηκα, όπως πρέπει να συμβαίνει με κάθε ωραίο άκουσμα.

Σε έναν λίγο πιο χαρούμενο τόνο, συνάντησα αυτόν τον καλλιτέχνη ένα απλό βράδυ σε μία μπυραρία. Τραγουδούσαν μαζί με τον αδελφό του και για κάποιο λόγο τους ξεχώρισα. Enjoy.

Εντάξει για τον Γραμμένο δεν έχω να πω πολλά. Με ταξίδεψε κάποια στιγμή στις μικρές Κυκλάδες μέσα από το ”από παγκάκι σε παγκάκι” και τον ευχαριστώ. Να τον ακούτε, κάνει καλό.

Μία απλή ανακάλυψη μέσω instagram που για πολλούς λόγους μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Φωνή που ίσως θυμίζει ελληνικό ροκ με μία ίσως πιο φρέσκια ματιά.

Ας μιλήσουμε λίγο γι’ αυτή την μπάντα. Τους είδα ένα βράδυ στο φεστιβάλ της Ζήρειας. Μετέδιδαν τόση ενέργεια και κάθε στίχος ένιωθα να με διαπερνά. Δεν αναφέρω πιο γνωστά στο ελληνικό κοινό συγκροτήματα, όλοι έχετε ακούσει λίγο-πολύ, το θέμα είναι να ακουστούν και άλλες φωνές λίγο παραπάνω.

Εν κατακλείδι, τρεις επιλογές ακόμα από φίλους, με διαφορετικά ακούσματα και γούστα, όμως σίγουρα άξια να ακουστούν.

Να τους ακούσετε στο repeat!

Ειρήνη Σταυροπούλου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: