Αυτό έκανες

Φίλες και φίλοι,

Αυτό είναι ένα διαφορετικό email. Συνήθως σας γράφουμε για κάποια κρίση ή καταστροφή… όμως τώρα θέλουμε να απλά να πούμε ευχαριστώ. Ένα τεράστιο, θερμό, ειλικρινές ευχαριστώ!

130.000 μέλη του Avaaz με τις δωρεές μας στηρίξαμε ορισμένες απ’ τις πιο εγκαταλελειμμένες κοινότητες του πλανήτη, με περίπου 10 εκατ. ευρώ το 2020.

Δώσαμε τρόφιμα σε απεγνωσμένες οικογένειες, ανθρωπιστική βοήθεια σε καταυλισμούς προσφύγων, ιατροφαρμακευτικές προμήθειες σε απομονωμένες κοινότητες, και βοηθήσαμε ακόμα και τη μάχη ενάντια στη λαθροθηρία.

Ευχαριστούμε απ’ τα βάθη της καρδιάς μας που βοήθησες να γίνουν όλα αυτά.

Σ’ αυτό το βιντεάκι δες πώς μαζί αλλάξαμε ζωές και φέραμε ελπίδα σε μια απ’ τις δυσκολότερες χρονιές που έχουμε ζήσει — κι άκου ορισμένες απ’ τις φωνές που βοηθάμε στην πρώτη γραμμή:

https://www.youtube.com/watch?v=5WjKkO7bIXg

* Στη Ν. Ασία, προσφέραμε πάνω από 5,5 εκατ. γεύματα σε οικογένειες, ώστε χιλιάδες ευάλωτοι άνθρωποι να μην χρειαστεί να κοιμηθούν νηστικοί,
* Στον Αμαζόνιο, κι ενώ η παγκόσμια κοινότητα έκανε τα στραβά μάτια, το κίνημά μας ανταποκρίθηκε με τρόφιμα κι ιατροφαρμακευτικές προμήθειες, νοικιάζοντας βάρκες και αεροπλάνα για να φτάσει και στις πιο απομονωμένες κοινότητες, βαθιά στο τροπικό δάσος,
* Στο Κονγκό, παραδώσαμε πακέτα τροφίμων σε περισσότερες από 2.000 απ’ τις πιο ευάλωτες οικογένειες,
* Συνολικά χρηματοδοτήσαμε 40 προγράμματα κι επείγουσες ανθρωπιστικές αποστολές σε 23 χώρες.

Όλα αυτά κι ό,τι άλλο κάνει το κίνημά μας είναι 100% χρηματοδοτούμενα από μέλη του Avaaz, όπως εσύ. Έχουμε έναν ξεκάθαρο, μετρήσιμο και σταθερό αντίκτυπο στον κόσμο, και μαζί φέρνουμε πραγματική ελπίδα στους ανθρώπους.

Είμαι ένας απ’ αυτούς.

Έχω ασχοληθεί με την κλιματική αλλαγή, την εξαφάνιση των ειδών και τα ανθρώπινα δικαιώματα για πάνω από μια δεκαετία — και το ξέρω πώς μπορεί να απελπιστικό. Όμως πρόσφατα είχα την τιμή να δουλέψω σ’ αυτούς τους εράνους του Avaaz κι έχω δει ιατροφαρμακευτικές προμήθειες να φτάνουν στα πιο ξεχασμένα χωριά. Έχω δει τα χαμόγελα μετά από ένα καλό γεύμα και τα δάκρυα της ανακούφισης.

Και γνωρίζοντας πως όλα αυτά γίνονται με διαδικτυακές δωρεές μανάδων, φίλων, αδερφών, παππούδων, γειτόνων μας — που επίσης μπορεί να περνούν δύσκολες στιγμές — τα λόγια είναι περιττά. Δίνει τροφή στην ψυχή για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Είναι απόδειξη πως η μαζική μας δύναμη φέρνει ουσιαστική αλλαγή στον κόσμο.

Σας ευχαριστούμε όλες και όλους γι’ αυτό.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Mike, Marigona, Laura, Sofia, Fey, Alis, Martyna, Nell, Chris, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz
Το Avaaz είναι ένα παγκόσμιο κίνημα πολιτών με 65 εκατομμύρια μέλη που κινητοποιείται για να φέρνει τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η κεντρική μάς ομάδα λειτουργεί από 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook, το Twitter ή το or Instagram.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: