Ζητάμε την παραίτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Κε Πρωθυπουργέ, 

Ασχέτως των πολιτικών πεποιθήσεων του κάθε πολίτη αυτής της χώρας, η δημοσιοποίηση ονομάτων μικρών παιδιών με στόχο την προσέλκυση ψήφων μίας συγκεκριμένης ιδεολογίας, ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Όπως ήδη θα γνωρίζετε, η ιστοσελίδα meaculpa.gr που ανήκει σε κοντινό πρόσωπο του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και ανήκε στον ίδιο μέχρι το 2019, προχώρησε στη δημοσιοποίηση ενός “σοκαριστικού” καταλόγου μαθητών, με αφορμή το ότι “μεταξύ των 20 μαθητών, δύο μόνο έχουν ελληνικά ονόματα”. Ο βουλευτής στη συνέχεια περιέγραψε την “κατάσταση εκτάκτου ανάγκης” στην οποία έχει περιέλθει η Αθήνα και προώθησε με περίσσιο ζήλο το άρθρο του ιστότοπου. Όπως ήταν φυσικό, τα ονόματα διαγράφηκαν μόλις ξεσηκώθηκαν αντιδράσεις. 

Εκτός από την νομικά παράνομη δημοσιοποίηση ονομάτων, ειδικά όταν πρόκειται για μικρά παιδιά (όσες φορές και αν επισημανθεί, παραμένει απίστευτο), η πράξη αυτή μας γυρίζει πίσω. Συγκεκριμένα, μας γυρίζει σε εποχές ναζιστικής προπαγάνδας, σε μαύρες, σκοτεινές εποχές που η Ευρώπη πάλεψε σκληρά να αφήσει πίσω. 

Η ανοχή σε τέτοιες ακραίες απόψεις και συμπεριφορές, δεν αποτελεί ένα δείγμα δημοκρατίας αλλά συνενοχή και ταύτιση. 
Δεχόμαστε μία διαφορετική άποψη, αλλά δεν θα δεχθούμε το μίσος, και ειδικά τέτοιου τύπου μίσος. 

Είμαστε πολίτες του κόσμου.
Πιστεύουμε μόνο σε έναν κόσμο με ίσες ευκαιρίες. Σε έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις. Σε έναν κόσμο που αγκαλιάζει τα προσφυγόπουλα.
Γιατί αυτός ο τόπος ξέρει από προσφυγιά, κι ευχόμαστε όλοι να μην χρειαστεί να το θυμηθεί ξανά. 

Με εκτίμηση, 
Κάποιος πολίτης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: