Ταξικό μίσος

Από όπου και αν προέρχεται, μας διχάζει και βλάπτει την κοινωνία.

Μπορεί να προέλθει από κατευθυνόμενους κοινωνικούς αυτοματισμούς (όπως έγινε πρόσφατα με το μίσος κατά ξένων από τα ψέματα του γυναικοκτόνου «πιλότου»), μπορεί να ομολογείται από πουλημένους-γλύφτες δημοσιογράφους όπως ο Πορτοσάλτε και ο Οικονόμου.

Αυτή η κυβέρνηση έχει πάει το ταξικό μίσος ένα βήμα παραπάνω. Όποιος βρίσκεται έξω από αυτόν τον κύκλο του δήθεν κύρους (γελάω) και του πλούτου, αποτελεί -στο μυαλό τους- κάτι υποδεέστερο από αυτούς. Νέοι; Εργάτες; Καθημερινοί άνθρωποι που παλεύουν για το μεροκάματο με αξιοπρέπεια; Καθημερινοί άνθρωποι που κυνηγούν το δίκαιο και τα όνειρά τους κόντρα στις συνθήκες; Άνθρωποι που παρτάρουν στον δρόμο; Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, αποτελείς απειλή για αυτούς, εξού και το μίσος τους. Το είδαμε στις δηλώσεις κυβερνόντων και παπαγάλων τους για την πανδημία και τους νέους, για όσους βγήκαν να διαμαρτυρηθούν κατά των φασιστών, για όσους βγήκαν να διαμαρτυρηθούν για την επιστροφή των εργασιακών δικαιωμάτων έναν αιώνα πίσω.

Ποτέ όμως δεν υπάρχει ταβάνι. Ή, μάλλον, και να υπάρχει, ο Πορτοσάλτε σκαρφάλωσε αυτή τη φορά στην ταράτσα του ταξικού μίσους.

Αλλά οι περισσότεροι, ευτυχώς, δεν είμαστε έτσι. Είμαστε Άνθρωποι.

Η ανάρτηση του blog στο Facebook:

“Ένας ηλίθιος φιγουρατζής, από αυτούς που προσβάλλουν την αισθητική και τη νοημοσύνη μας από τότε που ακόμη ήμασταν παιδιά, πέρασε κόκκινα φανάρια και με 140 χιλιόμετρα σε κατοικημένη περιοχή και έκοψε το νήμα της ζωής στον 47χρονο διανομέα.

Με κάποιον τρόπο, ο Πορτοσάλτε είδε «ατομική ευθύνη» για τον διανομέα:

«Υπάρχει και μια συμπεριφορά των διανομέων, για να τα λέμε, Θεός σχωρέστον…δε θα κάνω σύγκριση, αλλά και αυτός οδηγεί μοτοσυκλέτα. Αυτός που οδηγεί το αυτοκίνητο έχει την ευθύνη για όλους, αλλά θα πρέπει και οι φίλοι που οδηγούν μοτοσυκλέτα να αποφασίσουν, θα κοιτάμε δεξιά, θα κοιτάμε αριστερά. Στυ συμπεριφορά των διανομέων υπάρχουν φορές που πέφτουν πάνω σου, λοιπόν…».

Σκουπίδι.

Εσύ και οι δικοί σου, έχετε πάει το ταξικό μίσος σε άλλο επίπεδο”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: