Όταν έπαθα “Κουλούρι”.
Τη διαβεβαίωση ότι δεν χρειάζεται selfie για να δοθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, έδωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθησυχάζοντας έτσι τους χρήστες των social media.
Οι διαβεβαιώσεις έρχονται σε μία περίοδο μεγάλης καχυποψίας από τους εμβολιασμένους χρήστες των social media, καθώς ουκ ολίγοι αρνούνται να πιστέψουν ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι αρκετό ως απόδειξη.
“Το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι σαν ένα κομμάτι χαρτί. Μπορεί να χαθεί ανά πάσα στιγμή. Η φωτογραφία την ώρα που εμβολιάζομαι, όμως, θα παραμείνει για πάντα στο Instagram”, αναφέρει σχετικά ο Κώστας από την Καστοριά, ο οποίος αριθμεί 918 φίλους στο Facebook και πάνω από 10.000 followers στο Insta.
“Η φίλη μου η Μικαέλα δεν ανέβασε τη φωτογραφία του εμβολιασμού στα social media και πριν λίγες μέρες πέτυχε στον δρόμο έναν γνωστό της, ο οποίος δεν ήξερε ότι είχε κάνει το εμβόλιο. Αν είχε ανεβάσει μία selfie, τότε όλοι οι followers θα το ήξεραν. Δεν θέλω να βρεθώ κι εγώ στην ίδια άβολη θέση που βρέθηκε η Μικαέλα”, δηλώνει η Τζόρτζια από στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στη Νέα Υόρκη.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφουγκραστηκε τις έντονες ανησυχίες των πολιτών, με τον εκπρόσωπό του να ξεκαθαρίζει σήμερα την κατάσταση, προς αποφυγή παρεξηγήσεων. “Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι: το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι αρκετό. Η selfie στα social media λειτουργεί επίσης ως απόδειξη εμβολιασμού, ωστόσο δεν απαιτείται με βάση τα πρωτόκολλα του ΟΗΕ”, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Παρόλα αυτά, διαπιστώνεται ότι ο κόσμος συνεχίζει να δυσπιστεί, καθώς μόνο τις τελευταίες 24 ώρες έχουν “ανέβει” παγκοσμίως περίπου 10 εκατομμύρια selfies σε Facebook και Instagram, κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού.
Σε αυτό το σημείο, να υπενθυμίσουμε ότι η φωτογραφία εμβολιασμού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τη ρώγα έξω, προτάθηκε πρόσφατα ως μία από τις καλύτερες της χρονιάς, στο πλαίσιο των Βραβείων Φωτογραφίας #emvolio_ekanes_afou, που διοργανώνονται από Facebook-Instagram.

Leave a Reply