Ιδεοληψίες

Μίσος κατά του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για κάποιον λόγο.

Μα πώς μπορεί να γίνεται αυτό ρε παιδιά;

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ξέρετε την ιδεολογία μου, ξέρετε την αηδία μου για την τωρινή κυβέρνηση της Ελλάδας και τις αδικίες του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού. Προτού λοιπόν ένας κολλημένος με πει μέχρι και δεξιό (ναι, θα το ζήσουμε και αυτό) για αυτό το άρθρο, ας ρίξει μία γαμημένη ματιά στο μπλογκ και στα κάτι δεκάδες ή εκατοντάδες άρθρα αριστερής αντίληψης.

Αυτή τη φορά όμως δεν μπορώ παρά να εκφράσω την απογοήτευση ή ακόμη και την ντροπή για το ερωτικό κόλλημα ορισμένων ανθρώπων ψιλο-αριστερής ιδεολογίας με τον Πούτιν. Απόψεις που συμβαδίζουν ακόμη και με ακροδεξιούς, όπως ο Βελόπουλος. Για τους ακροδεξιούς γαμω-φασίστες δεν με νοιάζει, μου φαίνεται λογικό εξάλλου να στηρίζουν τον Πούτιν. Οι δειλοί πάντα ενθουσιάζονται από κάτι τέτοιους δικτάτορες. Αλλά οι υπόλοιποι; Είναι δυνατόν να δίνετε δίκιο στον Πούτιν;

Το λοιπόν. Βλέπω μίσος ορισμένων για τον Ζελένσκι. Ένας δικτάτορας εισέβαλε στη χώρα του, τον κυνηγά να τον σκοτώσει, σκοτώνει τους πολίτες της χώρας και καταστρέφει τις υποδομές, και παρόλα αυτά φταίει με κάποιον τρόπο ο Ζελένσκι! Ρε πάτε καλά;

“Ο Ζελένσκι ήθελε να βάλει την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ”. Ε, και; Δηλαδή κάθε φορά που δεν αρέσει κάτι σε μια γειτονική χώρα, έχει το δικαίωμα να εισβάλλει, να καταστρέφει και να σκοτώνει αμάχους; Είναι δικαιολογία αυτή; Δηλαδή, ας υποθέσουμε, ότι η Ελλάδα δεν ήταν στο ΝΑΤΟ και επιθυμούσε να μπει. Αν ο Ερντογάν διαφωνούσε και εισέβαλε στη χώρα μας, θα είχε και δίκιο από πάνω; Πώς θα σας φαινόταν αν υπήρχαν κάποιοι που τον υποστήριζαν τη στιγμή που έριχνε βόμβες και διαμέλιζε τις οικογένειές σας; Τραγική εικόνα, ε; Όχι όμως όταν πρόκειται για την Ουκρανία, σωστά;

Ποιος είναι ο “νεοναζί” που λέει η ρωσική κυβέρνηση; Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι Εβραίος εν τω μεταξύ, ο παππούς του υπηρέτησε στον Κόκκινο Στρατό και πολέμησε τους ναζί και τα τρία του αδέλφια του έπεσαν θύματα του Ολοκαυτώματος. Ειδικά αν συγκριθεί με πρόσφατους προέδρους της Ουκρανίας, σας φαίνεται νεοναζί; Ακόμη και με τα λάθη του, με την ανοχή που ίσως έδειξε σε ουκρανικές ομάδες εξτρεμιστών, η στάση του Ζελένσκι σας θυμίζει νεοναζί; Ακόμη και αν στηρίχθηκε από ολιγάρχες, σας θυμίζει νεοναζί; Τα όσα προσπάθησε να κάνει για τη χώρα του σε λίγα μόνο χρόνια, μέσα στην κρίση, ειλικρινά σας θυμίζουν κάποιον ακροδεξιό;

Συν όλων των άλλων, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν έφυγε από τη χώρα του. Είναι εκεί, είτε σε κρησφύγετο, είτε στο πεδίο της μάχης με τους συμπολίτες του, τη στιγμή που ένας όντως ακροδεξιός και δικτάτορας, διατάζει χτυπήματα από το γραφείο του.

Ας πούμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομά τους. Κάποιοι φοβούνται να ταχθούν κατά του Πούτιν για να μη φανεί ότι στηρίζουν έμμεσα τις ΗΠΑ. Προσωπικά, θεωρώ τις ΗΠΑ την κυρία αιτία καταστροφής εκατοντάδων εκατομμυρίων ζωών σε αυτόν τον πλανήτη. Ιμπεριαλιστική δύναμη.

Όπως ακριβώς πράττει αυτή τη στιγμή και η Ρωσία γ-τ-σ-μ! Δύο ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (όπως και η Κίνα, όπως και η Αγγλία, όπως και η Γερμανία στις αρχές του 20ου αιώνα) που δεν υπολογίζουν καμία ζωή μπροστά στο κέρδος. Δύο ιμπεριαλιστικές δυνάμεις γεμάτες έρωτα για τον σκληρό νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό. Γιατί αν ο σκληρός νεοφιλελευθερος καπιταλισμός δεν κάνει κάνα πόλεμο ανά μία δεκαετία, δεν μπορεί να ευημερήσει.

Φτάνει με τις ιδεοληψίες. Μην δικαιολογείτε τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων για να ταχθείτε κατά της Δύσης• για να στηρίξετε τον Πούτιν, έναν τύπο που έχει στείλει στον άλλο κόσμο ή στη φυλακή όσους του αντιτάχθηκαν. Το ότι οι ΗΠΑ είναι αυτές που είναι, δεν αθωώνει έναν δικτάτορα.

Να πάνε να γαμηθούν όλοι οι ιμπεριαλιστές. Όσοι καταστρέφουν έναν ολόκληρο κόσμο για να εξυπηρετήσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και να διεκδικήσουν τη δόξα πάνω σε πτώματα.

Είμαστε στο 2022.

Φτάνει πια.

Ο κόσμος πρέπει να πάει μπροστά.

Ο κόσμος δεν γίνεται να υποφέρει για πάντα από τους λίγους.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: