Κραυγή για τη ζωή στη Γη

Φίλες και φίλοι,

Πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια, ένας αστεροειδής σκότωσε το 75% της ζωής στη Γη.
Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σ’ ακόμα μια μαζική εξαφάνιση – όμως αυτή τη φορά ο αστεροειδής είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Ο άνθρωπος έχει πλέον καταστρέψει τα δύο τρίτα των τροπικών δασών του πλανήτη, τους μισούς κοραλλιογενείς υφάλους και το 87% των υγροτόπων. Τώρα 1 εκατομμύριο είδη ζωής κρέμονται απ’ το χείλος της εξαφάνισης.
Δεν γινόταν να σταματήσουμε την τελευταία εξαφάνιση, αλλά μπορούμε να σταματήσουμε αυτήν. Οι επόμενοι πέντε μήνες θα είναι κρίσιμοι.
Οι κυβερνήσεις διαπραγματεύονται μια νέα παγκόσμια συμφωνία για την προστασία της φύσης κι οι τελικές συζητήσεις θα γίνουν στο τέλος του Αυγούστου. Αυτό σημαίνει πως έχουμε μόνο 150 μέρες για να κάνουμε τους ηγέτες του κόσμου να ακούσουν την επιστήμη και να συμφωνήσουν για την προστασία του 50% του πλανήτη.
Η απόφασή τους θα είναι καθοριστική για τη ζωή στη Γη, γι’ αυτό πρέπει να τα δώσουμε όλα.
Αν έστω και 10.000 από εμάς στηρίξουμε με ένα μικρό εβδομαδιαίο ποσό, μπορούμε να πλημμυρίσουμε τις διαπραγματεύσεις με τις φωνές αυτοχθόνων κοινοτήτων, επιστημόνων κι εκατομμυρίων πολιτών. Θα τα βάλουμε με τους ρυπαντές και τους λαθροκυνηγούς, και θα πιέσουμε τους ηγέτες για μια συμφωνία που θα βάζει τέλος στην εξαφάνιση των ειδών.
Σας υπόσχομαι το εξής: θα αγωνιστούμε με όλο μας το είναι.
Γιατί η Γη δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Για τις μέλισσες, τα πουλιά, τις αρκούδες και κάθε κομμάτι του εύθραυστου ιστού της ζωής, γίνε μέρος αυτής της εκκωφαντικής κραυγής για τον πλανήτη.
Περισσότερες από 50 κυβερνήσεις έχουν πλέον συμφωνήσει να ανακηρυχθεί προστατευόμενο το 30% της έκτασης του πλανήτη μέχρι το 2030 – αλλά οι επιστήμονες προειδοποιούν πως δεν είναι αρκετό. Αν θέλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία στη φύση να αναγεννηθεί και στα οικοσυστήματα που συντηρούν τη ζωή στον πλανήτη μας να επιβιώσουν, πρέπει να προστατέψουμε το 50% της έκτασης της Γης – και χρειαζόμαστε μια παγκόσμια συνθήκη που θα το επιβάλλει.
Ακτιβιστές του Avaaz έχουν ήδη αρχίσει να σχεδιάζουν προτάσεις για τη συνθήκη. Για την ακρίβεια, η ομάδα μας για την προστασία της φύσης μόλις επέστρεψε απ’ τις πρώτες συζητήσεις στη Γενεύη. Αλλά πολλοί ηγέτες είναι ακόμη με το μέρος των ρυπαντών, αποδυναμώνοντας τις προτάσεις κι εξαντλώντας τον χρόνο. Δεν γίνεται να το αφήσουμε έτσι!
Εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουμε αυτό το email. Αν αρκετές κι αρκετοί από εμάς στηρίξουμε εβδομαδιαία με ένα μικρό ποσό, μπορούμε:

Να ενισχύσουμε την εκστρατεία μας για να εντείνουμε την πίεση στους ηγέτες του κόσμου, ώστε να υπογράψουν μια ισχυρή συμφωνία για την προστασία της φύσης,
Να φέρουμε τη μεγαλύτερη αντιπροσωπεία αυτοχθόνων αρχηγών κι επιστημόνων στις τελικές διαπραγματεύσεις, και να τους στηρίξουμε με τις φωνές εκατομμυρίων πολιτών απ’ όλο τον κόσμο,
Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των αυτοχθόνων κοινοτήτων που για αιώνες προστατεύουν απέραντες εκτάσεις παρθένας φύσης,
Να ενισχύσουμε τον αγώνα του Avaaz για την προστασία κρίσιμων οικοσυστημάτων και τροπικών δασών, όπως του Αμαζονίου, και να κινητοποιηθούμε για να εκλέξουμε ηγέτες που θα τα προστατεύουν,
Nα ξεκινήσουμε νέες δυναμικές εκστρατείες πίεσης, ώστε τα δισεκατομμύρια που επενδύονται σήμερα σε βρώμικες εταιρίες, να διατεθούν για έργα που προστατεύουν τον πλανήτη.

Στην ουσία πρόκειται για την επιβίωσή μας. Ό,τι συμβαίνει στη φύση, συμβαίνει και σ’ εμάς. Δεν είμαστε ξεχωριστοί απ’ τη φύση, αλλά μέρος της – ένα με τα δέντρα, τα ποτάμια και τις θάλασσες που αποδεκατίζονται. Αλλά έχουμε και τη δύναμη να αλλάξουμε πορεία. Ο εύθραυστος πλανήτης μας χρειάζεται μια φωνή. Ας φωνάξουμε μαζί – στήριξε τώρα με ό,τι μπορείς:

ΣΤΗΡΙZΩ ME 1€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΣΤΗΡΙZΩ ME 2€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΣΤΗΡΙZΩ ME 3€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Ή κάνε μια μεμονωμένη δωρεά


Ορθώς η προσοχή του κόσμου είναι στραμμένη στον καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία – και στο Avaaz κάνουμε ό,τι μπορούμε. Αλλά καθώς ο πόλεμος μαίνεται, τα αλυσοπρίονα, οι εκσκαφείς κι οι ρυπαντές συνεχίζουν να ερημοποιούν τον πλανήτη μας. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την ευκαιρία να αγωνιστούμε για τη ζωή στη Γη – και με τη στήριξή σου μπορούμε να το κάνουμε. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για τον πλανήτη που ονειρευόμαστε.

Με ατελείωτη ελπίδα κι αποφασιστικότητα – πάντα,
Mike, Marigona, Adela, Kaitlin, Camille, Alis, Sofia, Nell, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

ΥΓ. Αυτή ίσως να είναι η πρώτη δωρεά που κάνεις στο κίνημά μας. Είμαστε ευγνώμονες! Το Avaaz είναι 100% crowdfunded. Δηλαδή βασίζεται εξολοκλήρου σε διαδικτυακές μικρο-δωρεές μελών του κινήματος, όπως εσύ. Δε δεχόμαστε δωρεές από εταιρείες, κυβερνήσεις, ΜΚΟ και ιδρύματα. Αυτό μας δίνει πλήρη ανεξαρτησία, ευελιξία και αποτελεσματικότητα. Στήριξε μαζί με 1 εκατομμύριο ανθρώπους απ΄ όλο τον κόσμο που έχουν δωρίσει για να γίνει το Avaaz μια ισχυρή δύναμη υπεράσπισης του καλού στον πλανήτη.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: