Στο Φαράγγι του Βουραϊκού

Εσείς οι γλυκούληδες, έχετε ακούσει την έκφραση «κρυφό διαμαντάκι»; Μόνο έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί το Φαράγγι του Βουραϊκού.

Σε τόσο κοντινή απόσταση από Αθήνα-Πάτρα-Κόρινθο, αποτελεί με διαφορά μία από τις καλύτερες αποδράσεις της Πελοποννήσου. Όπως είπα και στους brotha-from-anotha-motha του Νο1 παρεακίου Youth Trekking, δεν θυμάμαι πότε έβγαλα πάλι τόσες πολλές φωτογραφίες σε απόδραση.

Η περιπέτεια ξεκινά από το Διακοπτό, συνεχίζεται στις ράγες του Οδοντωτού και ολοκληρώνεται μετά από τέσσερις περίπου ώρες στη Ζαχλωρού. Η διαδρομή έχει κυριολεκτικά τα πάντα: φαράγγι, ένα εκπληκτικά όμορφο ποτάμι, βουνό, δάση, τούνελ, γκρεμούς, γραφικό χωριό, βατραχάκια, μέχρι και καβούρια (όντως, το εννοώ). Το highlight είναι ο Βουραϊκός ποταμός• πεντακάθαρο και -πολύ- ορμητικό νερό, καταρράκτες, εντυπωσιακοί σχηματισμοί.

Χάζευα αυτά τα τοπία και δεν μπορούσα να χωνέψω την τόση ομορφιά. Όλο αυτό το εκπληκτικό τοπίο, δίπλα από το σπίτι μας εν τω μεταξύ• είμαστε τόσο τυχεροί σε αυτή τη χώρα.  

Με την πρώτη ευκαιρία, κανονίστε με οικογένεια ή φιλαράκια και πηγαίνετε. Σε περίπτωση που υπάρχουν κινητικά προβλήματα, πάρτε το τραίνο του Οδοντωτού και απολαύστε τη διαδρομή!

Enjoy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: