Για τα δάση

Μαγευτικά δάση ανά τον κόσμο συνεχίζουν να καταστρέφονται για να παραχθεί ακόμα περισσότερο κρέας, φοινικέλαιο, κακάο, ξυλεία και χαρτί για διεθνείς αγορές όπως η Ευρώπη κι οι ΗΠΑ. Η ΕΕ ήδη ετοιμάζει νομοσχέδιο για την προστασία των δασών – και τώρα νομοθέτες στις ΗΠΑ συζητούν νέους νόμους για να σταματήσουν κι εκεί τις εισαγωγές δασοκτόνων προϊόντων! Αυτοί οι νέοι νόμοι θα μπορούσαν να αναγκάσουν ακόμα και τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου να συμμορφωθούν, μεταμορφώνοντας το παγκόσμιο εμπόριο τροφίμων και βοηθώντας να προστατευτούν τα δάση μας! Αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο – βοήθησε να σηκώσουμε ένα κύμα δημόσιας πίεσης! Υπόγραψε για την προστασία των δασών μας: ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

Φίλες και φίλοι,

Σ’ όλο τον κόσμο, αρχαία δάση που δίνουν ζωή στον πλανήτη μας αποψιλώνονται για να γίνει χώρος για την παραγωγή ακόμα περισσότερου μοσχαρίσιου κρέατος, φοινικέλαιου, κακάο, ξυλείας και χαρτιού, που καταλήγει σε αχόρταγες καταναλωτικές αγορές όπως της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Αλλά τώρα έχουμε μια ΜΕΓΑΛΗ ευκαιρία να κάνουμε κάτι γι’ αυτό!

Νομοθέτες στις ΗΠΑ εξετάζουν νέους, ισχυρούς νόμους για να απαγορευτούν οι εισαγωγές των δασοκτόνων προϊόντων. Θα είχε τεράστιο αντίκτυπο, αφού στις ΗΠΑ εδρεύουν οι μεγαλύτερες εταιρείες. Γι’ αυτό αν αυτοί οι νέοι νόμοι ψηφιστούν, μπορούν να μεταμορφώσουν το παγκόσμιο εμπόριο και να βοηθήσουν στην προστασία των πολύτιμων δασών μας, όπως και των ανθρώπων και των ζώων που ζουν σ’ αυτά.

Η ΕΕ ήδη σχεδιάζει νέους κανονισμούς για να σταματήσουν τις εισαγωγές προϊόντων που συνδέονται με την αποψίλωση των δασών. Φαντάσου να νικήσουμε τώρα και στις ΗΠΑ!

Με τις δύο μεγαλύτερες αγορές να επιβάλλουν αυστηρούς νόμους ενάντια στις εταιρείες που κερδοφορούν απ’ την καταστροφή των δασών, ο αντίκτυπος θα γίνει αισθητός ανά τον κόσμο. Πρώτα όμως πρέπει να βοηθήσουμε να περάσουν οι νόμοι – και μάλιστα γρήγορα. Ας δείξουμε στους νομοθέτες των ΗΠΑ πως όλος ο κόσμος στηρίζει την απαγόρευση των δασοκτόνων προϊόντων. Υπόγραψε και διάδωσέ το παντού για να παραδώσουμε 1 εκατομμύριο φωνές: Απαγορέψτε τα δασοκτόνα προϊόντα

Έχει αποκαλυφθεί πως αμερικανικοί κολοσσοί, όπως τα McDonald’s και τα Walmart, πουλούν μοσχαρίσιο κρέας που συνδέεται με την αποψίλωση του τροπικού δάσους του Αμαζονίου. Κι αν σκεφτείς ότι περίπου τα μισά απ’ όλα τα συσκευασμένα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ περιέχουν φοινικέλαιο, για το οποίο καταστρέφεται το σπίτι των ουρακοτάγκων και των πυγμαίων ελεφάντων, τα αμερικάνικα σούπερ μάρκετ μοιάζουν με σκηνή εγκλήματος – τα πάντα, από καφέ, σοκολάτα, χαρτί και καλλυντικά έχουν συνδεθεί με την αποψίλωση των δασών ανά τον πλανήτη!

Αυτοί οι νέοι νόμοι μπορούν να απαγορέψουν τις εισαγωγές αυτών των προϊόντων, βάζοντας έτσι φρένο στην καταστροφή των δασών! Αν οι αμερικάνικες εταιρείες αναγκαστούν να συμμορφωθούν, σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες Ευρωπαϊκές προσπάθειες, θα γίνει πολύ δυσκολότερο να βρεθεί αγορά για τα δασοκτόνα προϊόντα.

Με τις εκλογές για το Κογκρέσο των ΗΠΑ να πλησιάζουν, και τα δάση του πλανήτη μας να απειλούνται, οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι. Γι’ αυτό ας βάλουμε τώρα τα δυνατά μας να περάσουν αυτοί οι νόμοι! Για τα δέντρα, τα τζάγκουαρ, τα πουλιά, τους γορίλες, τα εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν στα δάση της Γης, και για κάθε φορά που στάθηκες κάτω από ένα δέντρο και το κοίταξες με δέος – υπόγραψε τώρα: Απαγορέψτε τα δασοκτόνα προϊόντα

Πριν δυο χρόνια, εκατοντάδες χιλιάδες Αβαζίτισσες κι Αβαζίτες πλημμυρίσαμε την ΕΕ με μηνύματα, απαιτώντας την απαγόρευση των δασοκτόνων προϊόντων. Ήταν η μεγαλύτερη ανταπόκριση από πολίτες που έχει λάβει ποτέ η ΕΕ σε περιβαλλοντική διαβούλευση! Και τώρα η ΕΕ ετοιμάζει το νομοσχέδιο γι’ αυτό το κρίσιμο ζήτημα! Ας ενώσουμε ξανά λοιπόν τις δυνάμεις μας για τα δάση της Γης, πριν να είναι πολύ αργά.

Με ελπίδα,
Laura, Bert, Σπύρος, Risalat, Anneke, Mike, Aloys, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Περισσότερες πληροφορίες:Βραζιλία: Στο χειρότερο επίπεδο αποψίλωσης την τελευταία δεκαπενταετία τα δάση του Αμαζονίου (HUFFPOST)
Φοινικέλαιο, σόγια και εκτροφή βοοειδών πίσω από την παράνομη αποψίλωση δασών – «Έκταση ίση με τη Δανία» (Lifo)

Αγγλικά:
Ενημέρωση: Πώς οι εισαγωγές γεωργικών προϊόντων από τις ΗΠΑ συμβάλλουν στην αποψίλωση των δασών και γιατί έχει σημασία (EIA)
Αμερικανικός Νόμος για τα δάση 2021Τα Walmart πουλούν μοσχαρίσιο κρέας από εταιρεία που συνδέεται με την αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου (The Guardian)
Σύνδεση των McDonald’s με την αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου σε νέα έρευνα (Bloomberg)
Το Avaaz είναι ένα παγκόσμιο κίνημα πολιτών με 70 εκατομμύρια μέλη που κινητοποιείται για να φέρνει τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η κεντρική μάς ομάδα λειτουργεί από 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook, το Twitter ή το or Instagram.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: