Έμπειρος χρήστης του Car.gr διαβεβαιώνει πως τα μεταχειρισμένα αμάξια έχουν όντως μεγαλύτερη αξία από τα καινούρια

Τρολ άρθρο, αλλά θα μπορούσε να είναι και αληθινό έτσι όπως πάει η κατάσταση

Στη διαπίστωση ότι η αξία των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου, όπως συμβαίνει και με το καλό κρασί, προχώρησε ο Σύνδεσμος Πωλητών Μεταχειρισμένων της χώρας μας.

Αφορμή στάθηκε η έκπληξη ουκ ολίγων συμπολιτών μας με τις απίστευτες τιμές που παρατηρούνται στα μεταχειρισμένα αμάξια. Προσωπικά, παρατήρησα ότι παρόμοια αυτοκίνητα με το μεταχειρισμένο που είχα αγοράσει σε πολύ καλή κατάσταση για 1.500 ευρώ το 2015, πλέον, επτά χρόνια μετά και με τη βενζίνη κανά ευρώ υψηλότερα, πωλούνται για τουλάχιστον 2.500 ευρώ με 100.000+ χιλιόμετρα παραπάνω (τρου στόρι). Την ίδια στιγμή, γίνεται επίσης αντιληπτό ότι κάποιοι πωλούν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σε σχεδόν ίδια τιμή με αυτή των καινούριων (ανμπιλίβαμπολ).

Το blog μας έψαξε και βρήκε έναν έμπειρο χρήστη του Car.gr για να σχολιάσει την κατάσταση. Στην ερώτηση «υπάρχει έστω κάποια λογική σε αυτές τις τιμές ή ο κάθε πουτ@@@ς γιος προσπαθεί να βγάλει χρήματα εκμεταλλευόμενος την κατάσταση;», μας απάντησε:

«Όπως πρόσφατα απέδειξε και ο Σύνδεσμος Πωλητών Μεταχειρισμένων Ελλάδος, εύλογα η τιμή ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου αυξάνεται όσο περνά ο καιρός. Το αυτοκίνητο δεν αποτελεί απλά ένα όχημα μετακίνησης. Αποτελεί παρέα. Είναι το φιλαράκι μας. Μέσα στο αυτοκίνητο θα ζήσουμε υπέροχες στιγμές και θα δεθούμε συναισθηματικά μαζί του. Οπότε είναι δυνατόν η αξία του να μειωθεί; Δηλαδή οι στιγμές δεν είναι σημαντικές για εσάς; Το επιχείρημα ότι έχουμε κύμα ακρίβειας και κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση εις βάρος των άλλων, δεν έχει καμία μα καμία σχέση».

Μετά το τέλος της εποικοδομητικής κουβέντας, ο χρήστης του Car.gr προσπάθησε να μας πουλήσει ένα Fiat Punto του 2002, με 270.000 χλμ, για μόλις 3.500 ευρώ.

Κομπλέ ακούγεται μαν μου, μιλάμε ξανά.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: