Η ελληνική Stoner πιo ζωντανή από ποτέ – Συνέντευξη με τον Dani των 1000mods!

Ω ναι, η ώρα έφθασε η ώρα να συνομιλήσουμε σε αυτό το blog με τους συντοπίτες μας 1000mods!

Από τους μύστες του δικού μας “Αγκινάρα” έως το εξωτερικό, οι Mods σίγουρα ζωντάνεψαν ένα μέρος της νεολαίας και το ενέπνευσαν να τους ακολουθήσει στις συναυλίες.

Άσχετα με τα όσα λένε κάποιοι λίγοι πολέμιοι της Stoner μουσικής στη χώρα μας, 16 χρόνια από τη δημιουργία τους και 12 χρόνια από το πρώτο άλμπουμ, οι Mods ξεσηκώνουν το πιστό τους σε κάθε συναυλία. Επίσης, έναν από τους λόγους που προσωπικά αγαπώ τους Mods, είναι ότι το συγκρότημα αποτέλεσε και αποτελεί κύριο εκφραστή ενός κύματος νέων μουσικών καλλιτεχνών στην Ελλάδα.

Έχοντας δει τους Mods πλέον σε πάνω από δέκα συναυλίες, πήρα το θάρρος να ρωτήσω κάποια πράγματα τον Dani, τραγουδιστή του συγκροτήματος.

1. Από το Χιλιομόδι σε συναυλίες στο εξωτερικό! Που βλέπεις τους Mods μουσικά τα επόμενα χρόνια;

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα. Να γράφουμε δίσκους και να κάνουμε συναυλίες σε όλο τον κόσμο.

2. Πώς κρίνεις τη μουσική σκηνή στην Ελλάδα τόσο σε επίπεδο stoner rock/metal, όσο και γενικότερα;

Οι μπάντες τόσο στο ροκ όσο και γενικά στον ακραίο ήχο στην Ελλάδα διαδέχονται η μία την άλλη. Έχουμε πιστεύω μια από τις πιο δυνατές και ποιοτικές μουσικές σκηνές στον κόσμο, με συγκροτήματα που βγάζουν φοβερούς δίσκους και που δίνουν καταπληκτικές συναυλίες. 

3. Έλα, μεταξύ μας, πες μου ένα είδος μουσικής που απεχθάνεσαι. Για να σε παροτρύνω να απαντήσεις, θα σου πω ότι σιχαίνομαι την trap, αν θεωρείται βέβαια μουσική.

Με πρόλαβες! Και ναι δεν θεωρείται καν μουσική.   

4. Από ποιους καλλιτέχνες εμπνεύστηκες όταν ήσουν πιτσιρικάς;

Ξεκίνησα να ακούω πολύ μικρός Iron Maiden. Είχα πάθει εμμονή με όλους τους δίσκους τους. Μετά μπήκαν στην εξίσωση οι Black Sabbath και εκεί κατάλαβα τι ήθελα να κάνω όταν μεγαλώσω. Να μάθω να παίζω τέτοια μουσική. Τόσο ζωντανή αλλά και σκοτεινή ταυτόχρονα.

5. Ποιο live ξεχωρίζεις από τα τόσα που έχετε κάνει τα τελευταία χρόνια;

Ίσως το τελευταίο στην Τεχνόπολη. Είχαμε να παίξουμε 4 χρόνια στην Αθήνα και τελικά έγινε ένα φανταστικό live με τον κόσμο από κάτω να δίνει φοβερό παλμό!

6. Πώς νιώθεις που η μουσική σας θα συνδεθεί με μια γενιά, δηλαδή με όλους εμάς που έχουμε παρόμοια ηλικία και σας ακολουθούμε από την αρχή της καριέρας σας;

Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι. Η αλήθεια είναι πως ακούγεται πολύ ωραίο και ρομαντικό. Και το ίδιο φαίνεται να γίνεται και με μπάντες μικρότερες σε ηλικία που έχουν πλέον το δικό τους κοινό και αυτό είναι φανταστικό. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που κάνουμε αυτό που κάνουμε και απολαμβάνουμε κάθε στιγμή του.

7. Από πλευράς αξιών, πώς θα γούσταρες ιδανικά τον κόσμο γύρω σου; Τί προαίσθημα έχεις για το μέλλον στην Ελλάδα και τον κόσμο;

Ιδανικά θα ήθελα έναν κόσμο χωρίς καμιάς μορφής ρατσισμού. Χωρίς μισαλλοδοξίες. Έναν κόσμο δίκαιο και ίσο για όλους τους ανθρώπους. Δυστυχώς το προαίσθημα που έχω για την χώρα που ζούμε δεν είναι και πολύ καλό. Ειδικά με την κυβέρνηση που έχουμε. 

8. Μια ερώτηση για εμάς τους Κορίνθιους: πιστεύεις θα έχουμε ξανά ένα χώρο τύπου “Αγκινάρα” στην Κόρινθο να αράζουμε με τίμια μουσική;

Χαχαχα! Μακάρι. Ποιος ξέρει στο μέλλον τι μπορεί να γίνει. Αλλά η Αγκινάρα θα μείνει αξέχαστη!

9. Η ερώτηση που κάνω σε όλους: πες μου δύο πράγματα που δεν θα άλλαζες και δύο που θα άλλαζες στην Ελλάδα.

Δεν θα άλλαζα το καλοκαίρι και το φαγητό. Και θα άλλαζα την ελληνική πατριαρχία και τον ωχαδερφισμό. 

Σε ευχαριστώ, Δάνη!

Εύχομαι ό,τι καλύτερο στους 1000mods και ανυπομονώ για το επόμενο live!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: