Στην Κεντρική Ευρώπη

Η αλλαγή χώρας -και ειδικά όταν αυτό συμβαίνει για έκτη και ίσως τελευταία φορά- αποτελεί σίγουρα ορόσημο στη ζωή του κάθε ανθρώπου.

Τί καλύτερο λοιπόν να γιορταστεί με ένα σύντομο ταξιδάκι! Το σχέδιο λοιπόν ήταν οι πέντε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης: Τσεχία, Αυστρία, Σλοβακία, Ουγγαρία και τέλος Σλοβενία και η ειδυλλιακή Λιουμπλιάνα! Για να μην πολυλογώ, εξαιτίας ηλίασης από τον ανυπόφορο καύσωνα που χτύπησε εκείνες τις ημέρες τη Γηραιά Ήπειρο αλλά και εξαιτίας της αιώνια παρούσας αρρωστοφοβίας (τί να εξηγηθεί τώρα…), το ταξίδι ήταν πιο σύντομο από ό,τι αναμενόταν.

Και πάλι, το να δει κάποιος Βιέννη και Πράγα, είναι αναμφισβήτητα από τα καλύτερα πράγματα που έχει να κάνει σε Αυστρία και Τσεχία αντίστοιχα! Αν και η αρχοντική Βιέννη ήταν εκ-πλη-κτι-κή και πα-νέ-μορ-φη, η Πράγα ομολογώ πως είναι η πιο υπέροχη πόλη που έχω αντικρίσει στη ζωή μου.

Η Βιέννη είναι μία πόλη που συνδυάζει αριστοκρατικά, ιστορικά κτίρια και νεανική ζωή σε «χωμένα» μαγαζιά μέσα στα στενάκια. Όλη η περιοχή είναι πεντακάθαρη και προσεγμένη. Ο Δούναβης είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Η Πράγα όμως, είναι το κάτι άλλο. Ό,τι και να ειπωθεί για αυτήν την πόλη, είναι πραγματικά λίγο. Η ομορφιά αυτής της πόλης είναι απερίγραπτη, όπως και η ζωή της. Τα κτίρια, τα νεανικά στέκια, το συνεχές πάρτι σε όλη την πόλη, οι γέφυρες του Μολδάβα, τα νησάκια στην ποταμό Μολδάβα και οι δεκάδες βάρκες τριγύρω, τα κάστρα, τα πάρκα. Αυτή η πόλη έχει τα πάντα και δικαίως θεωρείται η πιο όμορφη πόλη στον κόσμο!

Σε αντίθετο κλίμα, τις λίγες ώρες που τελικά παρέμεινα σε Μπρατισλάβα και Βουδαπέστη, δεν είδα αρκετά πράγματα για να «ζήσω» τις πόλεις αυτές.

Λιουμπλιάνα, νεξτ τάιμ!

Η υπέροχη Βιέννη

Η μαγευτική Πράγα

Μία από τις καλύτερες φάσεις της ζωής μου, στην Πράγα:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: