Η Δικαιοσύνη έκανε τη δουλειά της

Κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ, βλέπε Άδωνι, ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, ξεδιάντροπα, παράνομα και ανήθικα κατηγόρησαν και στοχοποίησαν απλούς πολίτες που ξυλοκοπήθηκαν χωρίς κανέναν μα κανέναν απολύτως λόγο.

Λες και ζούμε σε εποχές που οι αρχές μπούκαραν με το έτσι θέλω στα σπίτια και έδερναν κόσμο.

Ποια Δημοκρατία, τα τελευταία 3,5 χρόνια;

Χθες λοιπόν, έλαβε τέλος η δίκη της οικογένειας Ινδαρέ για τα όσα είχαν συμβεί στο πλαίσιο εκκένωσης κατάληψης στο Κουκάκι και στην οδό Ματρόζου τον Δεκέμβριο του 2019.

Τότε, αστυνομικοί ξυλοκόπησαν τον σκηνοθέτη και την οικογένειά του και τους συνέλαβαν μόλις μπήκαν βίαια μέσα στο σπίτι τους.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων αποφάσισε την αθώωση.

Η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να κηρυχθούν αθώοι οι κατηγορούμενοι αφού δεν προέκυψε ότι τέλεσαν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται.

Μάλιστα, στην αγόρευσή της αναφέρθηκε σε αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών σε σχέση με τα όσα είχαν ισχυριστεί προανακριτικά και επικαλέστηκε τις καταθέσεις γειτόνων, οι οποίοι είδαν τους τρεις κατηγορούμενους στο μπαλκόνι του σπιτιού τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης.

«Δεν αφήνει αμφιβολία ότι άλλοι ήταν εκείνοι που έκαναν τα αδικήματα και άλλοι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι βρίσκονταν στο σπίτι τους. Οι τρεις κατηγορούμενοι με απόλυτη βεβαιότητα δεν τέλεσαν αυτές τις πράξεις. Έγιναν θύματα μιας τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας και χρησιμοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις για να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία της επιχείρησης. Έγιναν τα εξιλαστήρια θύματα. Προτείνω να απαλλαγούν όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά γιατί δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται», ανέφερε η εισαγγελέας.

(Ελπίζω να μη φάμε και εδώ στο blog κάνα ξύλο, ή μας κλείσουν μέσα χωρίς λόγο)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: