Οδηγός επιβίωσης για το 2023: Τα life hacks για να σώσεις τη φάση σου

ΝΑΙ ΟΚ, η χρονιά δεν έχει αλλάξει ακόμη.

Ωστόσο, αυτό το blog βρίσκεται στα προεόρτια και δίνει έτσι απλόχερα στο κοινό ορισμένα life hacks, για να υπάρχει κάποιος και κάποια εκεί έξω να μας διαβάζει και το επόμενο έτος.

Για εσάς, αγαπητά minions.

Ο κόσμος λοιπόν έχει καταφέρει το ακατόρθωτο: να «τρέχει» τεχνολογικά με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, αλλά ταυτόχρονα να γιγαντώνει τη μιζέρια και τα προβλήματα της πλειοψηφίας των ανθρώπων σε αυτόν εδώ τον ντουνιά. Πώς αλλιώς να το πούμε, δηλαδή; Είναι σαν να καταφέρνεις να φτιάξεις ένα supercar, και να βάζεις τους υπόλοιπους να το τραβάνε με γαϊδουράκι ξέρω ‘γω. Ο λόγος; Χμμμ, η απληστία και η ανοχή στους συστηματικούς εκμεταλλευτές, θα έλεγα.

Το θέμα μας όμως σε αυτό το άρθρο είναι το πως θα καταφέρουμε να παραμείνουμε χαρούμενοι και -όσο γίνεται- ανεπηρέαστοι από την όποια πραγματικότητα, χωρίς να γίνουμε αναίσθητοι.

Τούτου λεχθέντος (πάντα γουστάρω αυτή την έκφραση ρε φφφίλε), εδώ θα βρείτε δέκα τρόπους να την παλέψετε το 2023, σε έναν κόσμο που οι influencers και οι τεμπέληδες έχουν -για ανεξήγητο λόγο- μεγαλύτερη αξία από εσένα που παλεύεις να ζήσεις αξιοπρεπώς, από εσένα που παλεύεις για να μπορείς να απολαύσεις μία πίτα γύρο χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά οικονομετρικός υπολογισμός για να προβλέψεις το budget του έτους:

1: Χαιρέτα επιτέλους τα social media.

Δώσε πουλ@ στη χειρότερη ανακάλυψη μετά την πίτσα με σοκολάτα, τα social media. Τα μισά ψυχολογικά μας, προέρχονται από αυτές τις πλατφόρμες ηλιθιότητας και ανικανότητας. Σου επιτρέπουμε να κρατήσεις FB μόνο και μόνο για να παρακολουθείς το blog του Sickman.

2: Βγάλε την κεραία της τηλεόρασης.

Κράτα την τηλεόραση μόνο για να βλέπεις καμιά ταινία. Αν δεν έχεις Netflix, απόφυγε τα δελτία ειδήσεων, την ανθρωποφαγία και την προπαγάνδα που εκπέμπεται από τα άλλοτε ολίγον αξιοπρεπή κανάλια.

3: Απόφυγε να διαβάζεις την επικαιρότητα στο διαδίκτυο.

Εντάξει, δεν μπορούμε να αποκοπούμε τελείως από την πραγματικότητα. Παρόλα αυτά, αν μπορείς να περιορίσεις σε ελάχιστα μόνο λεπτά την εβδομάδα το να διαβάζεις τα νέα της επικαιρότητας στο διαδίκτυο, όπου ο καθένας γράφει ό,τι να’ ναι και ό,τι του καβλ@@ει, έχεις γλιτώσει δεκάδες ώρες μιζέριας.

4: Απόφυγε να διαβάζεις πράγματα στο διαδίκτυο, γενικά.

… ειδικά αν είσαι αρρωστοφοβικός (όπως αυτός που γράφει αυτό το κείμενο, κακή ώρα). Συστήνουμε αντ’ αυτού να πας έξω και να ζήσεις.

5: Στρέψου σε πιο πρωτογενείς και βιώσιμες λύσεις.

Σε έναν κόσμο που όλα είναι πανάκριβα για να κερδίζουν οι λίγοι, εστίασε σε αγνά προϊόντα τοπικών παραγωγών και πιο hand-made λύσεις γύρω σου. Επίσης, άρχισε να παράγεις κάτι κι εσύ.

6: Πήγαινε έξω στη φύση, χθες.

Τα έχουμε ξαναπεί και θα τα λέμε αιωνίως: Η φύση είναι η λύση. Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μία από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου, αν όχι την ομορφότερη: την Ελλάδα. Ας εκμεταλλευτούμε -με την καλή έννοια- αυτό το Δώρο. Η φύση μπορεί να είναι μια βόλτα στο βουνό, η φύση μπορεί να είναι ένα παρκάκι ή ένας κήπος δίπλα σου. Επίσης, ταξίδεψε, όσο μπορείς.

7: Άκου μουσική.

Άκου συνέχεια μουσική. Συνέχεια, με την πρώτη ευκαιρία. Η μουσική είναι ζωή, το εννοώ όσο δεν πάει.

8: Βοήθα.

Όπου μπορείς και βλέπεις έναν αληθινά καλό άνθρωπο που προσπαθεί έμπρακτα και αξίζει, δώσε ένα χέρι βοήθειας. Θα νιώσεις ο Μεσσίας, θα δεις. Δείξε αλληλεγγύη, γιατί πλέον όλα είναι απρόβλεπτα. Ποτέ δεν ξέρεις για πότε βρίσκεσαι στη θέση του άλλου.

9: Συγχώρα.

Συγχώρα τον εαυτό σου και τους υπόλοιπους, και προχώρα μπροστά.

10: Κοίτα να περάσεις όσα καλύτερα μπορείς με αυτά που έχεις, χωρίς να βλάψεις κανέναν.

… γιατί ο κόσμος οδεύει προς μία γ-τ-π κατεύθυνση. Οπότε δώσε έμφαση στα πολύ απλά της καθημερινής σου φάσης, γιατί εν τέλει αυτά μόνο έχουν σημασία.  

Καλές γιορτές!

Sickman

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: