Σε ένα από τα κέντρα της Ελληνικής Ιστορίας

Όπως η Ακρόπολη αποτελεί το σύμβολο του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, έτσι και οι Δελφοί αποτελούν αναμφίβολα έναν από τους κύριους προορισμούς για να βιώσει κάποιος το μεγαλείο αυτού εδώ του τόπου.

Μόλις δύο και κάτι ώρες από την Αθήνα, οι Δελφοί είναι ένας must προορισμός για όλους όσους ζουν και επισκέπτονται συχνά αυτή εδώ τη χώρα. Στις πλαγιές του Παρνασσού, η θέα στο βουνό και από το βουνό, είναι εκπληκτική. Μόλις δε εισέλθεις στον χώρο των αρχαίων μνημείων και το μουσείο, καταλαβαίνεις ότι έπρεπε να είχες επισκεφθεί αυτό το μέρος εδώ και καιρό. Περπατάς ολόγυρα και σκέφτεσαι την ιστορία: ποιος ζούσε πριν 2.500 χρόνια εκεί, ποιος ζούσε μετά, ποιος ζει τώρα. Μετά τη βόλτα στα ουκ ολίγα αρχαία ευρήματα της περιοχής, μπορείς να κάτσεις σε μία ταβέρνα και να έχεις έτσι απλά τη μαγική θέα του βουνού δίπλα σου.

Λιγότερο από δέκα λεπτά μακριά, βρίσκεται η Αράχωβα. Λόγω των σιχαμερών ερπετών ΔΑΠιτών και του ψευτο-lifestyle των νεόπλουτων, αυτό το γραφικό ορεινό χωριό δεν έχει και την καλύτερη φήμη τα τελευταία χρόνια, καθώς θεωρείται απρόσιτο για εμάς τους κοινούς θνητούς. Όμως αξίζει με το παραπάνω να την επισκεφθείτε, ειδικά σε off-season περιόδους (για ευνόητους λόγους), π.χ. το καλοκαίρι που πήγαμε εμείς. Το χωριό είναι υπερ-προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια (αυτά είναι τα καλά του χρήματος) και χαίρεσαι να περπατάς στα στενά του. Όλα είναι πεντακάθαρα, ενώ συνδυάζεται η γραφικότητα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Επειδή όμως μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, πάρτε μία γεύση.

Δελφοί

Αράχωβα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: