Στα Μέθανα

Ο αλγόριθμος της Google με βομβάρδισε και άρχισα τις τελευταίες εβδομάδες να το μελετάω· σήμερα λοιπόν λέμε ας το κάνουμε, ας πάμε στα Μέθανα!

Όπως λένε, σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι. Η (χωρίς διόδια) διαδρομή από τις Κεχριές προς Παλαιά και Νέα Επίδαυρο, είναι από τις ωραιότερες σε Κορινθία και Αργολίδα. Δύο ώρες ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα, με θέα από τα νησιά του Αργοσαρωνικού έως και την Αθήνα. Παρεμπιπτόντως, αν έχετε αρκετό χρόνο, στρίψτε κάποια στιγμή δεξιά και περάστε μία βόλτα από το Σοφικό Κορινθίας.

Φθάνοντας στο παρ’ ολίγον νησί των Μεθάνων, αρχίζεις να ξεχωρίζεις το ηφαιστειακό χρώμα των πετρών και του χώματος. Τα χωριά που θα δεις στον δρόμο σου, αποτελούνται από λίγους κατοίκους, ενώ τα τοπία έχουν άγρια ομορφιά. Όσο ανηφορίζεις προς τα πάνω, τόσο ομορφαίνει και το τοπίο.

Τα μονοπάτια είναι αρκετά, με το συνολικό μήκος τους να φθάνει τα 40 χιλιόμετρα, οπότε επιλογές υπάρχουν. Το πιο εύκολο και σύντομο, είναι από την Καμένη (και όχι “Καημένη” που την αναφέρει η μίζερη Google Maps) Χώρα προς το ηφαίστειο. Από το ίδιο σημείο ξεκινά και μονοπάτι προς την παραλία (προς τον Άγιο Νικόλαο), μήκους περίπου 4 χιλιομέτρων. Για τους πιο σκληρούς, στα Μέθανα υπάρχει και μονοπάτι που φτάνει τα 16 χιλιόμετρα.

Για να μπείτε στο κλίμα και το τρυπάκι, σας παραθέτω φωτογραφίες και το βίντεο από τον -ανενεργό, ευτυχώς- κρατήρα του ηφαιστείου και το μονοπάτι για την παραλία. Enjoy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: