Αμερικανική παράνοια

Μία πραγματικότητα που ποτέ δεν θα σταματήσει να εκπλήσσει δυσάρεστα, είναι η υποκριτικότητα, η ηλιθιότητα και η αδίστακτη λογική του αμερικανικού κράτους ·και αναφέρομαι ειδικότερα στη φιλοσοφία στην οποία βασίζεται τις τελευταίες δεκαετίες το αμερικανικό κράτος -διότι δεν ήταν πάντα τόσο χυδαία.

Βέβαια, κάποιος εύλογα θα σχολιάσει «τουλάχιστον εκεί οι νόμοι λειτουργούν, όχι όπως στην Ελλάδα». Ποιοι νόμοι όμως; Και ποια είναι η ουσία εν τέλει σε ορισμένους γραπτούς νόμους;

Το σχόλιο αυτό έρχεται με αφορμή τη δίωξη στον Ντόναλντ Τραμπ επειδή είχε ερωτική επαφή και πλήρωσε μία πορνοστάρ. Ναι, καλά διαβάσατε. Αυτή είναι η είδηση. Όσο ηλίθιο ακούγεται αυτό μόνο και μόνο σαν είδηση, άλλο τόσο ηλίθιο ακούγεται ότι από όσα μπορεί κάποιος να προσάψει στον Ντόναλντ Τραμπ, βρήκε αυτό. Επίσης, δεν θα συγχωρέσουμε ποτέ στο αμερικανικό κράτος ότι θα μας αναγκάσει με αυτές τις αθλιότητες, να συμπαθήσουμε τον Τραμπ.

Ω ναι. Μιλάμε για μία χώρα που είναι έγκλημα να πιείς μία μπύρα με τους φίλους σου σε δημόσιο χώρο (!) αλλά επιτρέπεται να οπλοφορείς, που μπορεί να μπεις χρόνια φυλακή αν αμυνθείς σε επίθεση αλλά είναι απολύτως νόμιμο και ηθικό να εισβάλεις σε μία χώρα δολοφονώντας εκατοντάδες χιλιάδες ντόπιους, μία χώρα που προμοτάρει έναν πουριτανισμό εν έτει 2023 αλλά αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητας το TikTok και το OnlyFans, μία χώρα που από τη δεκαετία του ’90 και μετά αυτο-αναίρεσε το «American Dream», μία χώρα που τολμά να μιλά για Ελευθερία τη στιγμή που κατέστρεψε τη ζωή του Τζούλιαν Ασάνζ.

Το κυριότερο: μιλάμε για μία χώρα που κάνει κηρύγματα ήθους δεξιά και αριστερά, τη στιγμή που έχει μακελέψει έναν πλανήτη. Ακόμη και τώρα, που μία άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, η Ρωσία του δικτάτορα Πούτιν, σκοτώνει έναν ολόκληρο λαό, η Ουάσιγκτον κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να εντείνει τον πόλεμο και να βγάλει -ακόμη μια φορά- χρήματα από το αίμα αθώων.

Οπότε, Μπάιντεν και αμερικανικό κράτος γενικότερα, είστε κυριολεκτικά από τους τελευταίους σε αυτόν τον κόσμο που μπορείτε να πιάσετε στο στόμα σας τη λέξη «Δικαιοσύνη».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: