Η Μεγάλη Εξαφάνιση

Ανάλαβε δράση τώρα!
Φίλες και φίλοι,

Μια φορά κι έναν καιρό, η ζωή στη Γη παραλίγο να τελειώσει.

Η «Μαζική Εξαφάνιση» ήταν η μεγαλύτερη εξαφάνιση των ειδών στην ιστορία. Προκλήθηκε από ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας που σκότωσε το 90% της ζωής.
Αλλά σήμερα ο πλανήτης υπερθερμαίνεται ακόμα γρηγορότερα, και τα είδη εξαφανίζονται με πολύ γρηγορότερο ρυθμό. Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως αν δεν αλλάξουμε ρότα, η ολική κατάρρευση των οικοσυστημάτων είναι «αναπόφευκτη».
Πρέπει να τελειώνουμε με τα ορυκτά καύσιμα, προτού τελειώσουν εμάς.
Γι’ αυτό φέτος πιάνουμε δουλειά! Πρώτον, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σταματήσουμε τον χειρότερο αγωγό πετρελαίου στον κόσμο απ’ το να διασχίσει την Α. Αφρική. Θα ξεριζώσει χιλιάδες οικογένειες, θα καταστρέψει προστατευόμενα δάση και θα ελευθερώσει 1,4 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ βαρέλια πετρελαίου που θα καταλήξουν στην ατμόσφαιρα. Οι επόμενοι 2 μήνες θα είναι κρίσιμοι.

Θα πλημμυρίσουμε συνεδριάσεις των μετόχων, θα οργανώσουμε δυναμικές διαμαρτυρίες και θα αγωνιστούμε στα δικαστήρια ενάντια στην κατασκευή του. Αλλά μια μεγάλη μάχη δεν είναι αρκετή. Γι’ αυτό θα διεκδικήσουμε και νέα προστατευτικά μέτρα για τον Αμαζόνιο, και θα στηρίξουμε μια ιστορική αγωγή που θα αναγκάσει τις κυβερνήσεις να αναλάβουν αποτελεσματική δράση για το κλίμα. Αυτή και μόνο η δικαστική υπόθεση μπορεί να επιταχύνει τον αγώνα μας όσο ποτέ άλλοτε.
Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να σταματήσουμε μια ακόμα «μαζική εξαφάνιση». Αλλά σε χρειαζόμαστε μαζί μας.
Το Avaaz χρηματοδοτείται στο 100% από πολίτες, όπως εσύ: Όσο περισσότερες δωρεές συγκεντρώσουμε, τόσο πιο δυναμικά μπορούμε να αγωνιστούμε. Αν 10.000 από εμάς στηρίξουμε με μια μικρή εβδομαδιαία δωρεά, μπορούμε να κάνουμε το κίνημά μας μια καταιγιστική δύναμη αλλαγής. Και πρέπει να το κάνουμε.Αν σ’ ανησυχούν η κωλυσιεργία κι οι άδειες υποσχέσεις των κυβερνήσεων ενώ ο πλανήτης καίγεται, τότε έλα μαζί μας. Βοήθησε να κάνουμε το 2023 σημείο καμπής για τη ζωή στη Γη. Στήριξε με ό,τι μπορείς:

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 3€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Ή κάνε μια μεμονωμένη δωρεά

Η ανθρωπότητα είναι εύθραυστη. Όλη μας η ύπαρξη εξαρτάται από μια λεπτή ισορροπία οικοσυστημάτων. Αλλά αυτά καταρρέουν. Ο πλανήτης υπερθερμαίνεται 10 φορές γρηγορότερα από κάθε άλλη φορά τα τελευταία 65 εκατομμύρια χρόνια. Ωστόσο οι εκπομπές άνθρακα εξακολουθούν να αυξάνονται καθώς οι κυβερνήσεις επιτρέπουν νέες θανατηφόρες επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα.
Κινδυνεύει η ίδια μας η επιβίωση. Η τελευταία έρευνα του ΟΗΕ από ειδικούς για το κλίμα είναι ξεκάθαρη: η ακραία κλιματική διαταραχή πλησιάζει.
Αλλά ένας άλλος κόσμος είναι ακόμα εφικτός. Ένας κόσμος όπου προστατεύουμε τον ιστό της ζωής, ζούμε σε αρμονία με τη φύση και βάζουμε για τα καλά τέλος στην εποχή των ορυκτών καυσίμων. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αλλά με τόσο επείγουσες προθεσμίες, χρειαζόμαστε ένα κύμα μαζικής κινητοποίησης, μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Αυτή η χρονιά πρέπει να γίνει ορόσημο. Κι η ομάδα εκστρατειών μας έχει ήδη εντοπίσει τις κρίσιμες στιγμές όπου πρέπει να επικεντρωθούμε για να έχουμε μέγιστο αποτέλεσμα. Αν συγκεντρώσουμε αρκετές δωρεές:
Θα αγωνιστούμε ενάντια στους χειρότερους αγωγούς πετρελαίου. Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σταματήσουμε την κατασκευή ενός θανατηφόρου αγωγού πετρελαίου στην Α. Αφρική, ασκώντας μέγιστη πίεση σε επενδυτές και κάνοντας ό,τι περνά απ’ το χέρι μας για να βάλουμε τέλος στα ορυκτά καύσιμα,
Θα στηρίξουμε ιστορικές δικαστικές υποθέσεις για να αναγκάσουμε τις κυβερνήσεις να επισπεύσουν τη δράση για το κλίμα,
Θα τα δώσουμε όλα για τον Αμαζόνιο, κινητοποιώντας εκατομμύρια ανθρώπους για να αγωνιστούμε στο πλάι Αυτοχθόνων κοινοτήτων και να κερδίσουμε νέα προστατευτικά μέτρα κατά της παράνομης υλοτομίας και των εξορύξεων,
Θα απαιτήσουμε απ’ τις κυβερνήσεις να φορολογήσουν εταιρείες και δισεκατομμυριούχους, απελευθερώνοντας έτσι πόρους για την αντιμετώπιση της ανισότητας και τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, 
Θα στηρίξουμε κοινότητες ευάλωτες στις κλιματικές καταστροφές, αντιδρώντας αστραπιαία και διαθέτοντας εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια,
Θα τρέξουμε νέες, δυναμικές εκστρατείες για την αντιμετώπιση των μεγαλύτερων απειλών για την ανθρωπότητα και τη ζωή στη Γη.

Όπου κι αν βρίσκεσαι στον κόσμο, σε προσκαλούμε να ενώσεις τη φωνή σου με εκατομμύρια ανθρώπους απ’ όλο τον πλανήτη. Οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι, αλλά μαζί μπορούμε να γίνουμε μια ασταμάτητη δύναμη αλλαγής. Αν ποτέ σκέφτηκες να κάνεις μια δωρεά, τώρα είναι η ευκαιρία. Ας αγωνιστούμε μαζί για το μέλλον του πλανήτη μας.

Η δύναμη του κινήματός μας πηγάζει από εκατομμύρια ανθρώπους που ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Κι είχαμε πραγματικό αποτέλεσμα στο ταξίδι μας. Προστατέψαμε αμέτρητους οικότοπους, κάναμε κυβερνήσεις να αυξήσουν τους στόχους τους για το κλίμα, και διεκδικήσαμε νέα προστατευτικά μέτρα για την προστασία της φύσης.

Είναι ξεκάθαρο πως όταν και τα 69 εκατομμύρια από εμάς ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να καταφέρουμε τα πιο εκπληκτικά πράγματα. Αυτή τη στιγμή πρέπει να το ξανακάνουμε.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,
Mike, Bert, Kaitlin, Camille, Adela, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Αν εξακολουθείς να το σκέφτεσαι, εδώ είναι 5 λόγοι για να στηρίξεις το Avaaz:
-Οι δωρεές σου φέρνουν πραγματικά την αλλαγή στον κόσμο. Το Avaaz συγκεντρώνει πόρους μόνο μέσω email σαν αυτό. Αυτό κρατά το κόστος των εράνων μας χαμηλό κι έτσι οι δωρεές σου πηγαίνουν εξ ολοκλήρου σε εκστρατείες για να αλλάξουμε τον κόσμο.
Το Avaaz είναι τελείως ανεξάρτητο από κυβερνήσεις ή εταιρείες. Αυτό μας επιτρέπει να αγωνιζόμαστε για τα πιο κρίσιμα ζητήματα, χωρίς φόβο ή κάνοντας χάρες. Ό,τι κάνουμε είναι με τη βοήθεια πολιτών απ’ όλο τον κόσμο. Με τη δική σου βοήθεια.
Κάθε μια απ’ τις εκστρατείες μας διακρίνεται από διαφάνεια. Οι ετήσιες δημοσκοπήσεις που στέλνουμε στα μέλη μας, μας βοηθούν να σχεδιάσουμε τις εκστρατείες μας, και συνήθως πραγματοποιούμε μόνο εκστρατείες που έχουν μαζική στήριξη. Εσύ αποφασίζεις τα ζητήματα για τα οποία θα αγωνιστούμε, και πώς. Η δημοκρατία βρίσκεται στο DNA μας.
Έχει αποτέλεσμα! Έχουμε μια καταπληκτική ομάδα ακτιβιστών και λειτουργούμε σε 21 γλώσσες, κινητοποιώντας εκατομμύρια ανθρώπους ώστε να αντιμετωπίσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Αγωνιζόμαστε για συστημικές αλλαγές, όχι λύσεις του ποδαριού. Για μια γεύση μαζικών επιτυχιών, βρες μας στο Twitter, το Facebook και το Instagram.
Δεν φοβόμαστε κανέναν. Με ένα παγκόσμιο κίνημα σχεδόν 70 εκατομμυρίων ανθρώπων, από κάθε χώρα της Γης, μπορούμε να κάνουμε τις φωνές μας να ακουστούν σε κάθε αίθουσα λήψης αποφάσεων. 

ΥΓ. Αυτή ίσως να είναι η πρώτη δωρεά που κάνεις στο κίνημά μας. Είμαστε ευγνώμονες! Το Avaaz είναι 100% crowdfunded. Δηλαδή βασίζεται εξολοκλήρου σε διαδικτυακές μικρο-δωρεές μελών του κινήματος, όπως εσύ. Δε δεχόμαστε δωρεές από εταιρείες, κυβερνήσεις, ΜΚΟ και ιδρύματα. Αυτό μας δίνει πλήρη ανεξαρτησία, ευελιξία και αποτελεσματικότητα. Στήριξε μαζί με 1 εκατομμύριο ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο που έχουν δωρίσει για να γίνει το Avaaz μια ισχυρή δύναμη υπεράσπισης του καλού στον πλανήτη.

Εικόνα: Mehdi Mohebi Pour

Περισσότερες πληροφορίες:
Ουγκάντα: Ξεκινά την παραγωγή πετρελαίου για πρώτη φορά στην ιστορία της (ΕΡΤ)Μαζική εξαφάνιση ειδών στον πλανήτη μέχρι το τέλος του αιώνα (Naftemporiki)Αγγλικά:
Η κατάρρευση του οικοσυστήματος «αναπόφευκτη» εκτός εάν αντιστραφούν οι απώλειες της άγριας ζωής (The Guardian)
Έρευνα: Προσοχή για μια κλιματική «καταστροφική λούπα», όπου η κρίση είναι πιο δύσκολο να επιλυθεί
 (Washington Post)Η Μαζική Εξαφάνιση: Η μεγαλύτερη μαζική εξαφάνιση στη Γη είναι μια προειδοποίηση για την ανθρωπότητα (CBS News)Υπολογίζοντας το κόστος του πετρελαιαγωγού της Ανατολικής Αφρικής της Ουγκάντα – εικόνες (The Guardian)
Το Avaaz είναι ένα παγκόσμιο κίνημα πολιτών με 70 εκατομμύρια μέλη που κινητοποιείται για να φέρνει τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η κεντρική μάς ομάδα λειτουργεί από 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook, το Twitter ή το or Instagram.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: