Ο παράδεισος όσων έχουν σκύλο στην Αθήνα

Αν οι πιστοί μας φίλοι στην πρωτεύουσα είχαν επιλογή, ίσως δεν έμεναν μέσα σε τέσσερις τοίχους με ένα μικρό διάλειμμα για λίγη ηχορύπανση, συγκρουόμενα οχήματα και μονίμως τσαντισμένους οδηγούς και περαστικούς.

Λίγες είναι οι περιοχές που «επιτρέπουν» στον σκύλο να έχει μία χαρούμενη ζωή στην πρωτεύουσα. Μία εξ αυτών ξεκινά από τη Νέα Ιωνία, περνά από το Γαλάτσι φθάνει τη Φιλοθέη.

Ξεκινώντας από το Άλσος Παλαιολόγου, θα δεις περισσότερους σκύλους από ανθρώπους καθημερινά, καθώς αποτελεί το «σημείο συνάντησης» για τους κατοίκους τριγύρω.

Λίγα μέτρα παραπέρα ξεκινά η «αλάνα» (έτσι άκουσα να την ονομάζουν) όπου μπορείς απλά να αφήσεις ελεύθερο τον μικρό σου φίλο και να χαλαρώσεις λίγο από τη φασαρία. Εν τω μεταξύ αυτό το μέρος είναι από τα προσωπικά αγαπημένο στην πόλη, γιατί τα ακούρευτα χορτάρια του, θυμίζουν βουνό. Περπατώντας την «αλάνα» θα φθάσεις στη λεωφόρο Βεΐκου.

«Αλάνα»

Απέναντι ακριβώς βρίσκεται το άκρως προσεγμένο και όμορφο Άλσος Βεΐκου, με όργανα γυμναστικής, γήπεδα και, φυσικά, δέντρα τριγύρω. Γενικότερα, το Άλσος Βεΐκου αποτελεί πρότυπο πάρκου για τα δεδομένα της Αθήνας και ένα δημοφιλές μέρος απόδρασης για τους Αθηναίους.

Άλσος Βεΐκου

Περπατώντας στο Άλσος και ανηφορίζοντας, κατευθύνεσαι προς τον λόφο Φιλοθέης. Μία από τις «οάσεις» (σσ: μία ακόμη όαση είναι τα Τουρκοβούνια που βρίσκονται κοντά, γενικότερα το Γαλάτσι είναι φοβερό) στην Αθήνα για να ηρεμήσεις κι εσύ και ο τετράποδος φίλος σου. Εκεί θα δεις μόνο πράσινο, δέντρα παντού! Επιτέλους! Στην κορυφή βλέπεις όλη την Αθήνα! Κατεβαίνοντας τον λόφο από την άλλη πλευρά, κατευθύνεσαι προς την όμορφη και ήσυχη Φιλοθέη, το μέρος που μένουν οι φτωχομπινέδες.

Λόφος Φιλοθέης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: