Έξω οι φασίστες από τα γήπεδα

Ούτε χίλια άτομα δεν παρακολούθησαν στο γήπεδο τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Ελλάδας και Εσθονίας πριν δύο ημέρες.

Αυτό δεν εμπόδισε, όμως, κάποιες δεκάδες φασισταριά να αμαυρώσουν και να ντροπιάσουν με τον χειρότερο τρόπο, για ακόμη μία φορά, τη φήμη και την εικόνα της ελληνικής κοινωνίας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Η ήττα προχθές δεν ήρθε από την Εσθονία. Η μεγάλη ήττα της Ελλάδας ήρθε από αυτούς που επιδιώκουν την επιστροφή σκοτεινών εποχών εν μέσω 21ου αιώνα. Από τους τραμπούκους, τους άνανδρους, τους ανθρώπους που πλέον έχουν χάσει το νόημα της ζωής, τους ανθρώπους που είναι ανίκανοι να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Με μία λέξη: από τους φασίστες.

Στο κάτω διάζωμα του ΟΑΚΑ βρέθηκαν μεταξύ άλλων μια σημαία με τον «Μαύρο Ήλιο», για τον οποίο η UEFA ρητά έχει ζητήσει την απαγόρευση από τις κερκίδες στους αγώνες που γίνονται υπό την αιγίδα της, μία ελληνική σημαία με το σύμβολο της Χρυσής Αυγής, αλλά και σημαίες των «Orthodox Brothers» της Ρωσίας και της Σερβίας. Οι Ultras της Εθνικής (όπως καυστικά σχολίασε το Luben), που μάλλον αγαπούν κάπως εριστικά τον Μπακάκη και τον Μασούρα, έστησαν ένα φασιστικό παρτάκι στο Ολυμπιακό Στάδιο και στο τσακίρ κέφι έκαψαν μια τούρκικη σημαία και φώναξαν συνθήματα για το μακεδονικό, τη Βόρειο Ήπειρο και το Πολυτεχνείο. Ο «Μαύρος Ήλιος» έχει συνδεθεί με τα SS λόγω του Χάινριχ Χίμλερ και χρησιμοποιήθηκε σε τελετές μύησης στο εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα. Ο Χίμλερ το 1929 είχε διοριστεί ανώτατος αρχηγός των SS και θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς διαμορφωτές της ναζιστικής πολιτικής. Για την ιστορία, δεσπόζει στο μωσαϊκό του πύργου Βέβελσμπουργκ τον οποίο είχε αγοράσει το 1933 ο προαναφερθείς αρχι-Ναζιστής, με στόχο να το μετατρέψει κέντρο των SS. Έτσι, το συγκεκριμένο σύμβολο έχει συνδεθεί με τους Ναζί κι όχι μόνο.

Ευτυχώς, εισαγγελέας ανέλαβε να αναζητήσει τους υπαιτίους πίσω από την ανάρτηση του ναζιστικού συμβόλου αλλά και το κάψιμο της τουρκικής σημαίας. Και αυτό καθώς, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ευάγγελος Ιωαννίδης, έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο. Η έρευνα θα διενεργηθεί από το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της εισαγγελίας. Μάλιστα για τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ την περασμένη Κυριακή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έχει υποβάλλει αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, καθώς και στον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου. Ο κ. Βασιλείου διαβίβασε μάλιστα στις εισαγγελικές αρχές και τα ρεπορτάζ με το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού από τις εικόνες ντροπής στο OAKA.

Και, φυσικά, από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να λείπει η θρησκεία, εκφραζόμενη με την «αγάπη» προς τα Ορθόδοξα Αδέρφια της Σερβίας. Μεσαίωνας.

Όλα αυτά σε μία χώρα που έχει υποφέρει τα πάνδεινα από τον φασισμό και τους Ναζί, σε μία χώρα που έχει να παινεύεται πως «γέννησε» τη Δημοκρατία.

Και πλέον όλο αυτό το μίσος έχει γίνει σύνηθες στην ελληνική κοινωνία, οι εκφραστές έγιναν δήμαρχοι (βλέπε Άργος), βουλευτές (βλέπε Χρυσή Αυγή) και άλλα πολλά. Οι επιθέσεις τους έχουν γίνει καθημερινές και, παρόλα αυτά, δεν αποτελούν «ξυπνητήρι» για το σύνολο των πολιτών της χώρας.

Ωστόσο, δεν θα αποτελέσουμε τη χώρα αναγέννησης των Ναζί! Όσο και αν το προσπαθούν κάποιοι!

Ειδικά στον αθλητισμό, οι φασίστες δεν έχουν καμία θέση! Όλοι εσείς που ασχολείστε με τα γηπεδικά και τους συνδέσμους πρέπει να «καθαρίσει» ο ελληνικός αθλητισμός από το μίσος. Γιατί, όπως φάνηκε μεταξύ άλλων και από την επίθεση φανατικών του ΠΑΟΚ σε μετανάστες στην Αθήνα πριν κάτι μήνες, οι φασίστες έχουν εισχωρήσει για τα καλά στις εξέδρες των γηπέδων. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: