Το τεράστιο έργο του Avaaz και για το 2020

Από Αvaaz…

Φίλες και φίλοι σε όλο τον κόσμο,

Δεν γίνεται να αποχαιρετήσουμε το 2020 χωρίς να στείλουμε ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε κάθε ένα μέλος αυτού του υπέροχου κινήματος!!!
Σε μια απ’ τις πιο σκοτεινές χρονιές που έχουμε ζήσει, κρατήσαμε το φως της ελπίδας αναμμένο. Προσφέραμε τρόφιμα, περιθάλψαμε, προστατέψαμε, φέραμε κοντά τους ανθρώπους και δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό για να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα. Όχι μόνο για τις οικογένειες και τις γειτονιές μας, αλλά και για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Όταν η Nareyio λέει πως έχουμε σώσει ζωές….το εννοεί.
Δες τη δράση του κινήματός μας σε δώδεκα απίστευτους μήνες:

Ιανουάριος — Το 2020 μπήκε φλεγόμενο, κάνοντας στάχτη την Αυστραλία με πυρκαγιές τόσο μεγάλες που ήταν ορατές απ’ το διάστημα. Το κίνημα μας δεν έχασε δευτερόλεπτο — ξεκινήσαμε έρανο για να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση των δασών και στη διάσωση τραυματισμένων και υποσιτισμένων κοάλα και καγκουρό, αλλά και για να στηρίξουμε ακτιβιστές για το περιβάλλον στην Αυστραλία.Διασωθέντα άγρια ζώα βρίσκουν στοργή στα χέρια εθελοντών και κτηνιάτρων στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας
Διασωθέντα άγρια ζώα βρίσκουν στοργή στα χέρια εθελοντών και κτηνιάτρων στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας.

Φεβρουάριος — Όταν ο κόσμος έμαθε για τον εφιάλτη των Ουιγούρων, της μειονότητας που κρατείται φυλακισμένη σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στην Κίνα, τα μέλη του Avaaz συσπειρωθήκαμε για να τους ελευθερώσουμε: Απαιτήσαμε να επιβληθούν κυρώσεις, πιέσαμε το μεγαλύτερο ταμείο συντάξεων στον κόσμο να αποεπενδύσει από μια εμπλεκόμενη Κινέζικη εταιρεία εξοπλισμού παρακολούθησης, και ζητήσαμε απ’ την Πρόεδρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ να ανοίξει έρευνα για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μάρτιος — Κι ενώ τα κρούσματα του Covid εκτοξεύονταν, σχεδόν 800.000 από εμάς ζητήσαμε απ’ τους ηγέτες του κόσμου να ακυρώσουν τα χρέη των φτωχότερων χωρών, ώστε να απελευθερωθούν πολύτιμοι πόροι για την καταπολέμηση της πανδημίας. Συμμετείχαμε λοιπόν σε μια παγκόσμια ημέρα δράσης και στη συνέχεια ο Πάπας, αρχηγοί κρατών και 150 πρώην πρόεδροι χωρών στήριξαν την έκκληση για ελάφρυνση χρέους. Μέχρι τώρα, 46 χώρες κατάφεραν να αναβάλουν υπέρογκες πληρωμές χρεών — κι ακόμα δεν έχουμε τελειώσει!

Απρίλιος — Όταν ο κόσμος μπήκε σε καραντίνα, τα μέλη του Avaaz παντού ανοίξαμε τις καρδιές μας δημιουργώντας πάνω από χίλιες τοπικές ομάδες αλληλεγγύης για να βοηθήσουμε στις κοινότητές μας. Κι όχι μόνο! Πάνω από 2.000.000 από εμάς στηρίξαμε την έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για παγκόσμια εκεχειρία — και το Συμβούλιο Ασφαλείας την υιοθέτησε, για πρώτη φορά στην ιστορία! Ουφ!Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, António Guterres
Μάιος — Όταν ο Covid έφερε πανδημία φτώχειας και πείνας, δεν κάναμε τα στραβά μάτια. Πάνω από 130.000 Αβαζίτισσες κι Αβαζίτες στείλαμε ανθρωπιστική βοήθεια σε 23 χώρες. Στην Ινδία μόνο προσφέραμε 5,5 εκατ. γεύματα. Επίσης δημοσιεύσαμε ανοιχτή επιστολή κορυφαίων γιατρών στη New York Times, που τράβηξε την προσοχή των διευθυντών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης — κι ανάγκασε το Facebook να εμφανίζει διορθώσεις για τα επικίνδυνα fake news που κυκλοφορούν για τον Covid.Akbar, ρακοσυλλέκτης απ’ την κοινότητα Pakhiwas στο Πακιστάν
«Δεν είμαστε ζητιάνοι. Κάθε μέρα μαζεύουμε σκουπίδια και τα πουλάμε. Όμως λόγω της καραντίνας και του φόβου για τον κορονοϊό δεν μπορούμε πια να τα πουλήσουμε. Αυτό θα μας βοηθήσει να ταΐσουμε τα πεινασμένα παιδιά μας.»
Akbar, ρακοσυλλέκτης απ’ την κοινότητα Pakhiwas στο Πακιστάν (δεν απεικονίζεται)

Ιούνιος — Όλο τον χρόνο, μέλη του Avaaz στη Βραζιλία αγωνίζονταν για να περάσει ένας επαναστατικός νόμος για την καταπολέμηση των fake news στη χώρα τους. Μετά από μαζική δημόσια πίεση και παρά τις πιέσεις που ασκούσαν οι κολοσσοί της τεχνολογίας, η γερουσία πέρασε ένα νόμο. Έχουμε ακόμη δρόμο, όμως μπορούμε να κάνουμε το 2021 τη χρονιά που θα κερδίσουμε έναν λαϊκό νόμο ενάντια στην παραπληροφόρηση — και θα τον κάνουμε παγκόσμιο!

Ιούλιος — Όταν τα έσοδα για την προστασία της άγριας ζωής διακόπηκαν εξαιτίας της πανδημίας, συγκεντρώσαμε χρήματα για να σώσουμε τις δουλειές των δασοφυλάκων και για να ενισχύσουμε μια φανταστική ομάδα μυστικών ερευνητών. Έχουν ξεσκεπάσει μεγάλα κυκλώματα λαθροκυνηγών, με 849 μυστικές έρευνες που έχουν οδηγήσει στη σύλληψη 50 μεγαλο-λαθρεμπόρων σε Καμερούν, Γκαμπόν, Μπενίν και Σενεγάλη. Και συνεχίζουν!

Αύγουστος — Και τότε συνέβη το αδιανόητο: μια τρομακτική έκρηξη ρήμαξε τη Βηρυτό και ξαφνικά 300.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι. Χάρη στα μέλη του Avaaz απ’ όλο τον κόσμο, κρίσιμοι πόροι έφτασαν στην πρώτη γραμμή μέσα σε λίγες μόνο μέρες, βοηθώντας έτσι αποστολές διάσωσης και παρέχοντας επείγουσες προμήθειες και καταφύγιο σε χιλιάδες οικογένειες. Παράλληλα, συνεχίσαμε την έρευνά μας για τα fake news του Covid και δημοσιεύσαμε μια πρωτοποριακή έκθεση που έγινε πρωτοσέλιδο στον διεθνή τύπο!

Σεπτέμβριος — Ο κορονοϊός ήδη θερίζει τις φυλές στα βάθη του Αμαζονίου. Κοινότητες αυτοχθόνων είχαν οργανωθεί για να αντιμετωπίσουν την πανδημία, αλλά οι κυβερνήσεις του Αμαζονίου αρνήθηκαν να τους παρέχουν τους πόρους. Κι έτσι αναλάβαμε εμείς — παρέχοντάς τους τα απαραίτητα χρήματα ώστε να στήσουν κλινικές, να αγοράσουν τεστ για τον Covid και να διανείμουν ιατροφαρμακευτικές προμήθειες σε όλο το δάσος. Στηρίξαμε πάνω από 35.000 οικογένειες! Χάρτης του τροπικού δάσους του Αμαζονίου
Αυτός είναι ένας χάρτης του τροπικού δάσους του Αμαζονίου (σκούρο γκρι). Κάθε κόκκινη τελεία είναι μια εστία κρουσμάτων του Covid-19 κι οι μπλε είναι οι κοινότητες που στήριξε το Avaaz.

Οκτώβριος — Ποτέ όμως δεν ξεχάσαμε τον πλανήτη μας! Όταν η Ευρώπη πρότεινε έναν νέο νόμο ενάντια στην αποψίλωση, τα μέλη του Avaaz πλημμυρίσαμε την επίσημη διαβούλευση με σχόλια. Ήταν η μεγαλύτερη ανταπόκριση που έχει λάβει ποτέ η ΕΕ για περιβαλλοντικό θέμα! Στη συνέχεια τα βάλαμε με έναν φονικό πετρελαιαγωγό στην Ανατολική Αφρική, και πιέσαμε ώστε η νέα μεγάλη εμπορική συμφωνία που συζητιέται μεταξύ ΕΕ και Βραζιλίας να περιέχει μέτρα για την προστασία του Αμαζονίου. Δεν έχουμε νικήσει ακόμα, αλλά ετοιμαζόμαστε!

Νοέμβριος — Όλο το 2020, το κίνημά μας δούλευε ασταμάτητα για να προστατέψει τη δημοκρατία στην Αμερική απ’ την παραπληροφόρηση. Κάναμε πάνω από 32 έρευνες που ξεσκέπασαν τεράστια κυκλώματα που διέδιδαν τοξικά fake news, και πιέσαμε το Facebook να κλείσει σελίδες κι ομάδες που τον τελευταίο χρόνο είχαν μαζέψει περίπου 3 ΔΙΣ. προβολές. Η New York Times το CNN, η Washington Post και ο Economist ήταν λίγα απ’ τα μέσα που κάλυψαν ευρέως τη δράση μας.Joyce Jones, υποψήφια Δήμαρχος στις ΗΠΑ
«Πιστεύω πως η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και του μίσους που εξαπλώνονται στα κοινωνικά δίκτυα είναι ο επόμενος μεγάλος αγώνας της γενιάς μας για τα ατομικά δικαιώματα».
Joyce Jones, υποψήφια Δήμαρχος στις ΗΠΑ, που μαζί με θύματα παραπληροφόρησης απ’ όλο τον κόσμο συμμετείχε στην εκστρατεία του Avaaz για να ζητήσει απ’ το Facebook να εμφανίζει διορθώσεις στους χρήστες που έχουν εκτεθεί σε fake news.

Δεκέμβριος — Μετά από μήνες επίμονων κινητοποιήσεων οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να μειώσουν τη ρύπανση απ’ τα καυσαέρια τουλάχιστον στο 55% μέσα στη δεκαετία. Αβαζίτισσες κι Αβαζίτες σε όλη την Ευρώπη πιέσαμε τις κυβερνήσεις μας και χρηματοδοτήσαμε ενημερωτική εκστρατεία για να βοηθήσουμε να κλείσει αυτή η σπουδαία συμφωνία για το κλίμα μας. Δεν έχεις πειστεί πως η δημόσια πίεση έκανε τη διαφορά; Η Πρόεδρος της ΕΕ μας ευχαρίστησε προσωπικά!Κάποιες απ’ τις αφίσες μας για το κλίμα που δημοσιεύτηκαν φέτος
Κάποιες απ’ τις αφίσες μας για το κλίμα που δημοσιεύτηκαν φέτος σε κορυφαίες εφημερίδες — 100% χρηματοδοτούμενες από μέλη του Avaaz.ΟΥΑΟΥ! Όλα αυτά, τα καταφέραμε μαζί! Οι 65 εκατομμύρια πανέμορφοι άνθρωποι από κάθε χώρα αυτού του απίθανου πλανήτη που απαρτίζουμε αυτό το κίνημα.
Γι’ αυτό, κάθε φορά που ακούς πως η ανθρωπότητα είναι εγωιστική και προβληματική, να θυμάσαι ότι σε μια χρονιά φόβου και πανδημίας, δώσαμε το παρών, ανοίγοντας τις καρδιές μας και δείχνοντας αλληλεγγύη σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους παντού.

Αυτοί είμαστε.
Κι αυτό μας γεμίζει ελπίδα όσο τίποτα άλλο. Ελπίζουμε πως ατενίζοντας το μέλλον, κανείς μας δεν θα αμφιβάλλει για το τι μπορούμε να καταφέρουμε μαζί — γιατί μαζί είμαστε ικανοί για περισσότερα απ’ όσα μπορούσαμε να φανταστούμε.
Απ’ τα βάθη της καρδιάς μας, ευχαριστούμε,Mike, Noor, Sofia, Raul, Ine, Hui-Ting, Nana, Christoph, Bert, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του AvaazΘέλεις να βοηθήσεις το Avaaz να αποκτήσει περισσότερη δυναμική; Ό,τι κάνει το κίνημά μας χρηματοδοτείται 100% από μικροδωρεές μελών του Avaaz όπως εσύ. Φέτος θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις για την κλιματική κρίση, την προάσπιση της δημοκρατίας, την προστασία της φύσης και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Θα συνεισφέρεις με μια μικρή εβδομαδιαία δωρεά για να στηρίξεις τη δράση του Avaaz για το 2021;
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Άλλο εβδομαδιαίο ποσό

ΥΓ. Αυτή ίσως να είναι η πρώτη δωρεά που κάνεις στο κίνημά μας. Είμαστε ευγνώμονες! Το Avaaz είναι 100% crowdfunded. Δηλαδή βασίζεται εξολοκλήρου σε διαδικτυακές μικρο-δωρεές μελών του κινήματος, όπως εσύ. Δε δεχόμαστε δωρεές από εταιρείες, κυβερνήσεις, ΜΚΟ και ιδρύματα. Αυτό μας δίνει πλήρη ανεξαρτησία, ευελιξία και αποτελεσματικότητα. Στήριξε μαζί με 1 εκατομμύριο ανθρώπους απ΄ όλο τον κόσμο που έχουν δωρίσει για να γίνει το Avaaz μια ισχυρή δύναμη υπεράσπισης του καλού στον πλανήτη.

Το Avaaz είναι ένα παγκόσμιο κίνημα πολιτών με 60 εκατομμύρια μέλη που κινητοποιείται για να φέρνει τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η κεντρική μάς ομάδα λειτουργεί από 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook, το Twitter ή το or Instagram.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: