Η υπηρέτρια 

Ανεξάρτητα από το είδος και το περιεχόμενο, λίγες ταινίες και σειρές καταφέρνουν να αποτυπώσουν με επιτυχία τα ανθρώπινα συναισθήματα.

Και όταν τα συναισθήματα αποτυπωθούν στην οθόνη, ο θεατής μπορεί να μπει σε σκέψεις, να προβληματιστεί, να συγκρίνει τις περιστάσεις μεταξύ αυτού που βλέπει και της πραγματικότητας.

Μια από αυτές τις σειρές είναι το “Maid”. Μια σεζόν (δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρξει επόμενη) που έχει πολλά να πει· για την ενδοοικογενειακή βία, τα ψυχολογικά προβλήματα των ανθρώπων, τη σημαντικότητα των γονέων στην ανατροφή ενός παιδιού, την τεράστια ευθύνη του να μεγαλώνεις σωστά το παιδί σου και την εμμονή κάποιων ανθρώπων να επιλέγουν αυτούς που τους βλάπτουν συστηματικά και τους εμποδίζουν να εξελιχθούν. Επίσης, έχει πολλά να πει για τις περιστάσεις που ενδέχεται να διαμορφωθούν ανά πάσα στιγμή στη ζωή και να μας οδηγήσουν στον πάτο· χωρίς στέγη, χωρίς τροφή, χωρίς χρήματα, χωρίς ανθρώπους που να μας καταλαβαίνουν.

Περισσότερα, όμως, η σειρά έχει να πει για τη δύναμη ψυχής που έχουν μέσα τους ορισμένοι άνθρωποι. Γιατί υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι δυνατοί και έντιμοι. Άνθρωποι που βασίζονται στον εαυτό τους και προχωρούν χωρίς να εκμεταλλεύονται τους συνανθρώπους τους. Άνθρωποι που βοηθούν όσους έχουν ανάγκη. Άνθρωποι που λατρεύουν τα παιδιά τους και κάνουν τα πάντα για να τα δουν αληθινά χαρούμενα. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που ζουν πραγματικά αυτό που αποκαλούμε “ζωή”.

Απλά κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και δείτε αυτήν την υπέροχη σειρά (Netflix).

ΥΓ. 1: Απορώ πως όλοι πορώθηκαν με το “Squid Game” και όχι με το “Maid”.

ΥΓ. 2: Διαβάζω διάφορα για αυτή τη σειρά στο διαδίκτυο και παρατηρώ ότι κάποιες (κυρίως) και κάποιοι καπηλεύονται τη σειρά και βρίσκουν αφορμή να μισήσουν τους πάντες. Αυτό που έχω να πω για όσα βλέπουμε στη σειρά, είναι το εξής: Δεν πρόκειται απλά για μία γυναίκα που “γλιτώνει από έναν τοξικό άντρα”. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που καταφέρνει να σταθεί στα πόδια του μετά από απανωτές ατυχίες και να προχωρήσει μπροστά, με μόνα μέσα την ασταμάτητη προσπάθεια και την εντιμότητα. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που προτίθεται να κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για το παιδί του. Περί αυτού πρόκειται, όχι για κάποιο κρυμμένο μήνυμα της ταινίας κατά του ανδρικού φύλου και όλες αυτές τις βλακείες.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: