Στον Κιθαιρώνα

Η Αθήνα ορισμένες φορές σε τρελαίνει, αλλά ταυτόχρονα σου προσφέρει ουκ ολίγες επιλογές σε κοντινή απόσταση για να ξεφύγεις από την τρέλα της καθημερινότητας.

Ένα από τα ομορφότερα μέρη σε απόσταση βολής, είναι σίγουρα ο Κιθαιρώνας και τα παραθαλάσσια χωριά του.

Το βουνό όπου σύμφωνα με τον μύθο ο Ηρακλής σκότωσε το λιοντάρι, κατακλύζεται από πυκνή βλάστηση την οποία μπορείς να περπατήσεις μέσα από εύκολες διαδρομές. Η απόσταση από την πρωτεύουσα είναι κάτι λιγότερο από 1,5 ώρα. Αν και τα καμένα δέντρα προς τα Βίλια σου μαυρίζουν την καρδιά, λίγα λεπτά αργότερα χορταίνεις πράσινο. Η αρχή της πεζοπορικής διαδρομής είναι στα Βίλια, αλλά επιλέξαμε την εύκολη λύση του καταφυγίου «Β. Τσάκος». Η πεζοπορία έως την κορυφή μαζί με τον γυρισμό, είναι μόλις 2,5 ώρες. Ξεχωρίζει το σημείο με θέα τα δάση του βουνού, τη Θήβα, τα χωριά της Βοιωτίας και την Εύβοια, περίπου στη μέση της διαδρομής.  

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο Κιθαιρώνας είναι εξίσου όμορφος παραθαλάσσια. Ψάθα και Πόρτο Γερμενό είναι αναμφίβολα τα καλύτερα μέρη για μπάνιο σε όλη την Αττική. Όσοι κατοικούν στην Αττική και ειδικά όσοι δεν έχουν την πολυτέλεια για καλοκαιρινή άδεια πολλών ημερών, πρέπει σίγουρα να πάνε κάποιο από τα επόμενα Σαββατοκύριακο.

Μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: